Danko Ćorić novi je vlasnik Hotela Maestral

Bez autora
Feb 20 2019

Poduzetnik Danko Ćorić, u javnosti poznat kao "hrvatski kralj kockarnica" novi je vlasnik dubrovačkih Hotela Maestral. Ugovor o prodaji i prijenosu 68,94 posto dionica na Ćorićevu tvrtku PND Strategija potpisali su ministar državne imovine Goran Marić, ravnatelj CERP-a Milan Plečaš i direktorica PND Strategije Matea Mateković. Riječ je o finalizaciji natječaja iz kolovoza prošle godine na koji su obvezujuće ponude, osim PND Strategije, dale još dvije tvrtke. PND Strategija je ponudila najviše - 153,5 milijuna kuna ili gotovo 27 milijuna kuna više od početne cijene. Naši planovi su, ono što smo i proveli u dubinskoj analizi, što prije krenuti s realizacijom poslovnih planova. Turistička sezona je tu, trebamo se pripremiti i početi raditi jer smatramo da Hoteli Maestral zaslužuju imati puno bolju poziciju nego što je imaju u ovom trenutku, izjavila je Matea Mateković, direktorica PND Strategije.

Danko Ćorić novi je vlasnik Hotela MaestralPoduzetnik Danko Ćorić, u javnosti poznat kao "hrvatski kralj kockarnica" novi je vlasnik dubrovačkih Hotela Maestral.

Ugovor o prodaji i prijenosu 68,94 posto dionica na Ćorićevu tvrtku PND Strategija potpisali su ministar državne imovine Goran Marić, ravnatelj CERP-a Milan Plečaš i direktorica PND Strategije Matea Mateković.
 
Riječ je o finalizaciji natječaja iz kolovoza prošle godine na koji su obvezujuće ponude, osim PND Strategije, dale još dvije tvrtke. PND Strategija je ponudila najviše - 153,5 milijuna kuna ili gotovo 27 milijuna kuna više od početne cijene.

- Naši planovi su, ono što smo i proveli u dubinskoj analizi, što prije krenuti s realizacijom poslovnih planova. Turistička sezona je tu, trebamo se pripremiti i početi raditi jer smatramo da Hoteli Maestral zaslužuju imati puno bolju poziciju nego što je imaju u ovom trenutku, izjavila je Matea Mateković, direktorica PND Strategije.

Ministar državne imovine Goran Marić istaknuo je kako je ovo veliki uspjeh jer je nakon osam neuspjelih natječaja u posljednjem desetljeću ova Vlada uspjela iz devetog pokušaja prodati posljednju veliku hotelsku kuću u Hrvatskoj koja je bila u većinskom državnom vlasništvu.

- Očekujemo da kupac odmah uplati kupoprodajnu cijenu i da što prije pristupi poslovnim planovima ulaganja i podizanja na što višu razinu kategorizacije navedenih hotela jer je nedopustivo da nakon gotovo 30 godina samostalnosti još uvijek imamo u središtu Dubrovnika hotele s jednom ili dvije zvjezdice, poručio je Marić. Dodao je da je u posljednja tri natječaja vezana uz hotelsko-turistički sektor državnom proračunu osigurano 600 milijuna kuna, a uz to i investicije veće od 2,5 milijarde kuna.

Hoteli Maestral u svom sastavu imaju pet hotela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik