PBZ isplaćuje dividendu od 72,58 kuna po dionici

Bez autora
Feb 20 2019

Uprava Privredne banke Zagreb predložila je da se na temelju poslovnih rezultata ostvarenih u prošloj godini dioničarima isplati dividenda u visini od 72,58 kuna po dionici, izvijestila je u utorak ta banka. Kako navode, prijedlog odluke o upotrebi dobiti ostvarene u 2018. godini se upućuje nadzornom odboru radi utvrđivanja zajedničkog prijedloga, a potom na odlučivanje glavnoj skupštini, koja je planirana za 2. travnja ove godine. Dividenda će biti isplaćena 18. travnja 2019. svim dioničarima koji na dan 12. travnja 2019. budu evidentirani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva kao imatelji redovnih dionica koje glase na ime.

PBZ isplaćuje dividendu od 72,58 kuna po dioniciUprava Privredne banke Zagreb (PBZ) predložila je da se na temelju poslovnih rezultata ostvarenih u prošloj godini dioničarima isplati dividenda u visini od 72,58 kuna po dionici, izvijestila je u utorak ta banka.

Kako navode, prijedlog odluke o upotrebi dobiti ostvarene u 2018. godini se upućuje nadzornom odboru radi utvrđivanja zajedničkog prijedloga, a potom na odlučivanje glavnoj skupštini, koja je planirana za 2. travnja ove godine.

- Dividenda će biti isplaćena 18. travnja 2019. svim dioničarima koji na dan 12. travnja 2019. budu evidentirani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva kao imatelji redovnih dionica koje glase na ime. Prvi dan od kojega će se dionicom banke trgovati bez prava na isplatu dividende je 11. travnja 2019 - stoji u objavi PBZ-a, čiji je najveći dioničar talijanska grupacija Intesa Sanpaolo, s gotovo 97,5 posto dionica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik