Fitch podigao rejting Adriatic Slovenice

Bez autora
Feb 21 2019

Međunarodna rejting agencija Fitch Ratings povećala je ocjenu financijske snage osiguravajućeg društva Adriatic Slovenic s "BBB-" na "BBB plus" i promijenila procjenu budućih perspektiva na "stabilno" s "na promatranju", izvještava AS. Poboljšanje rejtinga posljedica je ulaska AS-a u Generali Grupu. Prijenos AS-a iz KD Group na novog vlasnika obavljen je prošlog tjedna. Ugovor o preuzimanju sklopljen je u svibnju prošle godine, a sada je, nakon odobrenja regulatora, zaključena i realizirana cijela transakcija u vrijednosti 245 milijuna eura. Ovim strateškim potezom Generali preuzima drugo mjesto na slovenskom tržištu i jača prisutnost u regiji, ne samo na području osiguranja imovine, osobnog osiguranja i zdravstvenog osiguranja nego i na području upravljanja imovinom i investicijskim fondovima, kazao je regionalni izvršni direktor Generalija Luciano Cirina.

Fitch podigao rejting Adriatic SloveniceMeđunarodna rejting agencija Fitch Ratings povećala je ocjenu financijske snage osiguravajućeg društva Adriatic Slovenica (AS)  s "BBB-" na "BBB plus" i promijenila procjenu budućih perspektiva na "stabilno" s "na promatranju", izvještava AS.

Poboljšanje rejtinga posljedica je ulaska AS-a u Generali Grupu. Prijenos AS-a iz KD Group na novog vlasnika obavljen je prošlog tjedna.

Ugovor o preuzimanju sklopljen je u svibnju prošle godine, a sada je, nakon odobrenja regulatora, zaključena i realizirana cijela transakcija u vrijednosti 245 milijuna eura.

Ovim strateškim potezom Generali preuzima drugo mjesto na slovenskom tržištu i jača prisutnost u regiji, ne samo na području osiguranja imovine, osobnog osiguranja i zdravstvenog osiguranja nego i na području upravljanja imovinom i investicijskim fondovima, kazao je prošloga tjedna regionalni izvršni direktor Generalija Luciano Cirina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik