Pet kupaca zainteresirano za imovinu kompleksa Muška voda u Kladnju

Bez autora
Feb 21 2019

Deveti krug prodaje kompleksa Muška voda, koji izvjestan period nije u funkciji, objavljen je danas, a kako se saznaje, pet kupaca je zainteresirano za imovinu čija vrijednost iznosi 1.719.603 KM. Kompleks Muška voda u stečaju prostire se na 76.768 kvadratnih metara, a početna cijena je iznosila 3,8 miliona KM. S obzirom na to da kompleks u osam krugova prodaje nije dobio vlasnika, cijena je spuštena na skoro 1,8 miliona makara, a potencijalni vlasnici do ove imovine mogu doći posredstvom usmenog javnog nadmetanja 22. marta ove godine. Ministar trgovine, turizma i saobraća TK Mirsad Gluhić za Klix.ba je rekao da su devetom prodajom obuhvaćeni pored hotela još i bungalovi, lovačka kuća, ski-staza, kao i igrališta za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Pet kupaca zainteresirano za imovinu kompleksa Muška voda u KladnjuDeveti krug prodaje kompleksa Muška voda, koji izvjestan period nije u funkciji, objavljen je danas, a kako saznaje Klix.ba, pet kupaca je zainteresirano za imovinu čija vrijednost iznosi 1.719.603 KM.

Kompleks Muška voda u stečaju prostire se na 76.768 kvadratnih metara, a početna cijena je iznosila 3,8 miliona KM.

S obzirom na to da kompleks u osam krugova prodaje nije dobio vlasnika, cijena je spuštena na skoro 1,8 miliona makara, a potencijalni vlasnici do ove imovine mogu doći posredstvom usmenog javnog nadmetanja 22. marta ove godine.

Ministar trgovine, turizma i saobraća TK Mirsad Gluhić za Klix.ba je rekao da su devetom prodajom obuhvaćeni pored hotela još i bungalovi, lovačka kuća, ski-staza, kao i igrališta za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Također, u prodaji je još i kancelarijski prostor s početnom cijenom od 53.298 KM.

Gluhić je istakao da je pet kupaca zainteresirano za kupovinu kompleksa, a jedan od njih odmah je spreman uložiti 400.000 KM u revitalizaciju Muške vode te zapošljavanje 30 osoba.

Kompleks se nalazi na području zaštićenog pejzaža Konjuh, a udaljen je skoro 10 kilometara od Kladnja.

Muška voda ima potencijal zračne banje, ali i mogućnosti za razvoj sporta. Njegovi raniji kapaciteti bili su poznati i u doba nekadašnje Jugoslavije, kada su mnoge sportske ekipe dolazile na visinske pripreme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik