Podrška startap kompanijama: Uskoro takmičenje i novčana nagrada od 50.000 evra

Bez autora
Feb 21 2019

Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj podržao je ovogodišnje PowerUp! takmičenje, u organizaciji EIT InnoEnergy, na kojem će startapovi iz naše zemlje imati mogućnost da osvoje novčanu nagradu od 50.000 i investiciju vrednosti do 150.000 evra.Prijave za takmičenje su otvorene od 11. februara, a ministar za inovacije Nenad Popović objašnjava da je Evropski Institut za inovacije i tehnologiju jedan od naših najvažnijih partnera u izgradnji inovacionog ekosistema. Programi kao što je PowerUp! takmičenje su sjajna prilika za naše startap kompanije da dobiju najbolju podršku za rast i razvoj poslovanja na globalnom tržištu.

Podrška startap kompanijama: Uskoro takmičenje i novčana nagrada od 50.000 evraKabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj podržao je ovogodišnje PowerUp! takmičenje, u organizaciji EIT InnoEnergy, na kojem će startapovi iz naše zemlje imati mogućnost da osvoje novčanu nagradu od 50.000 i investiciju vrednosti do 150.000 evra.

Prijave za takmičenje su otvorene od 11. februara, a ministar za inovacije Nenad Popović objašnjava da je Evropski Institut za inovacije i tehnologiju jedan od naših najvažnijih partnera u izgradnji inovacionog ekosistema.

- Programi kao što je PowerUp! takmičenje su sjajna prilika za naše startap kompanije da dobiju najbolju podršku za rast i razvoj poslovanja na globalnom tržištu. Uveren sam da će naše partnerstvo i zajednički projekti i u budućnosti značajno doprinositi ekonomskom rastu Srbije zasnovanom na znanju i inovacijama, otvaranju većeg broja startapa i novih, pametnih radnih mesta - rekao je ministar nakon sastanka sa Jakubom Milerom, izvršnim direktorom EIT InnoEnergy-a za Centralnu Evropu.

Oni, kako je naveo, aktivno traže prilike za investicije u Srbiji i veruju da je ministarstvo najbolji mogući partner u lociranju projekata za ulaganje. Kabinet za inovacije, kako je rekao Miler, značajno je doprineo perspektivnim pregovorima sa važnim akterima srpskog ekosistema, a InnoEnergy sa zadovoljstvom prihvata podršku ministarstva u promociji ovogodišnjeg PowerUp! takmičenja među srpskim preduzetnicima, istraživačima i studentima, kako bi se odabrao lokalni pobednik koji će Srbiju predstavljati na velikom finalu.

PowerUp! je najveće startap takmičenje u Centralnoj i Istočnoj Evropi u oblasti energetike, mobilnosti, pametnih gradova, grejanja i ostalih rešenja povezanih sa čistim tehnologijama. Pored novčane nagrade, pobednik takmičenja će takođe dobiti priliku da učestvuje u prestižnom HighwayŽ poslovnom akceleratoru kompanije InnoEnergy.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik