Dnevna taksa za jednodnevne posjetioce Venecije

Bez autora
Feb 27 2019

Posjetioci italijanskog grada Venecije koji dolaze na jedan dan bez noćenja moraće od sada da plaćaju dnevnu taksu u iznosu od najmanje tri evra.Gradski savjet Venecije usvojio je kasno sinoć odluku o taksi za posjetioce, čiji je cilj finansiranje suštinski važnih službi koje su skuplje u gradu na vodi, kao što su odnošenje smeća i čišćenje javnih površina. Dnevna taksa iznosiće tri evra do kraja ove godine, a naredne godine biće udvostručena. Visina takse variraće od tri do deset evra u zavisnosti od prometa, odnosno gustine saobraćaja.

Dnevna taksa za jednodnevne posjetioce VenecijePosjetioci italijanskog grada Venecije koji dolaze na jedan dan bez noćenja moraće od sada da plaćaju dnevnu taksu u iznosu od najmanje tri evra.

Gradski savjet Venecije usvojio je kasno sinoć odluku o taksi za posjetioce, čiji je cilj finansiranje suštinski važnih službi koje su skuplje u gradu na vodi, kao što su odnošenje smeća i čišćenje javnih površina.

Dnevna taksa iznosiće tri evra do kraja ove godine, a naredne godine biće udvostručena. Visina takse variraće od tri do deset evra u zavisnosti od prometa, odnosno gustine saobraćaja.

Od taksi će biti izuzeta lica koja su rođena, žive, rade ili studiraju u Veneciji, djeca mlađa od šest godina i osobe koje su došle u posjetu rođacima. Taksa se može platiti u turističkim ili transportnim agencijama.

Iako gradska vlast nije objasnila kako će naplaćivati taksu, zna se da je kazna za njeno neplaćanje 450 evra, navodi AP.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik