Za zadruge u ovoj godini 700 miliona dinara

Bez autora
Mar 03 2019

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je da je zadrugama u Srbiji ove godine namenjeno 700 miliona dinara bespovratnih sredstava.On je u obraćanju novinarima pre početka sastanka, na kojem je razmatrana završna verzija Programa podrške zadrugama, rekao da će sredstva dobiti približno 70 postojećih i novoformiranih zadruga u Srbiji. Oni koji formiraju nove zadruge mogu da računaju na 7,5 miliona dinara pomoći za kupovinu mehanizacije, osnovnog stada i višegodišnjeg zasada, dok će postojeće zadruge dobiti do 15 miliona dinara, a složene 60 miliona dinara, precizirao je ministar.

Za zadruge u ovoj godini 700 miliona dinaraMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je danas da je zadrugama u Srbiji ove godine namenjeno 700 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Krkobabić je u obraćanju novinarima pre početka sastanka, na kojem je razmatrana završna verzija Programa podrške zadrugama, rekao da će sredstva dobiti približno 70 postojećih i novoformiranih zadruga u Srbiji.

Oni koji formiraju nove zadruge mogu da računaju na 7,5 miliona dinara pomoći za kupovinu mehanizacije, osnovnog stada i višegodišnjeg zasada, dok će postojeće zadruge dobiti do 15 miliona dinara, a složene 60 miliona dinara, precizirao je ministar.

On je naveo da će ove godine biti nastavljen i koncept pomoći složenim zadrugama u okviru projekta "500 zadruga u 500 sela", i najavio da će u narednom periodu program podrške zadrugama biti detaljno predstavljen svim zadrugarima.

Uskoro ćemo obići regione i opštine u našoj zemlji, u saradnji sa Odborom za selo Srpske akademije nauke i umetnosti (SANU), i zadružne saveze Srbije i Vojvodine, najavio je Krkobabić i naglasio da će u ovoj godini u prvi plan biti stavljene specijalizovane zadruge.

Predsednik Odbora za selo SANU Dragan Škorić ocenio je da je neophodno da srpska sela ponovo počnu da žive, odnosno da se sadašnje stanje u tim mestima promeni.

Želimo da pomognemo zadrugama koje se bave intenzivnom proizvodnjom, odnosno stočarstvom, voćarstvom, povrtarstvom, vinogradarstvom, kao i prehrambenom industrijom u seoskim sredinama, naveo je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik