Grad Sarajevo domaćin najutjecajnijim svjetskim turističkim agencijama i avio kompanijama

Bez autora
Mar 28 2019

Grad Sarajevo će, od 28. marta do 01. aprila 2019. godine, biti domaćin 1. Međunarodnog sastanka tour operatera „Meet Up Sarajevo“.Više od 200 agencija iz više od 100 država imat će svoje predstavnike na ovom događaju u organizaciji Grada Sarajeva i JP Sarajevo d.o.o. Riječ je o jednom od najznačajnijih susreta turističkih radnika do sada, te o velikoj promociji turističkih potencijala BiH i Sarajeva. Očekuje se prisustvo nekih od najutjecajnijih svjetskih turističkih agencija, predstavnika avio kompanija, hotelijera i drugih privrednih subjekata povezanih sa ovom oblasti.

Grad Sarajevo domaćin najutjecajnijim svjetskim turističkim agencijama i avio kompanijamaGrad Sarajevo će, od 28. marta do 01. aprila 2019. godine, biti domaćin 1. Međunarodnog sastanka tour operatera „Meet Up Sarajevo“.

Više od 200 agencija iz više od 100 država imat će svoje predstavnike na ovom događaju u organizaciji Grada Sarajeva i JP Sarajevo d.o.o.

Riječ je o jednom od najznačajnijih susreta turističkih radnika do sada, te o velikoj promociji turističkih potencijala BiH i Sarajeva. Očekuje se prisustvo nekih od najutjecajnijih svjetskih turističkih agencija, predstavnika avio kompanija, hotelijera i drugih privrednih subjekata povezanih sa ovom oblasti.

„Sarajevo i BiH već ostvaruju veliki turistički rast, ali je naša želja da sve podignemo na viši nivo i da potencijal pretvorimo u direktnu ekonomsku korist. Suštinska ideja je okupiti turističke operatere i putničke agencije i pomoći lokalnim agencijama i hotelijerima da se direktno povežu sa uglednim međunarodnim kompanijama, da sklope nove ugovore i učine grad Sarajevo još atraktivnijom turističkom destinacijom“, istaknuo je tim povodom gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

Tokom dvodnevne konferencije, turistički radnici iz cijelog svijeta će se upoznati, ne samo sa potencijalima, nego i sa aktuelnom situacijom i razvojnim planovima. BiH je tokom 2018. godine često uvrštavana i na različite liste globalno najatraktivnijih turističkih destinacija. Svjetska turistička organizacija stavila je našu zemlju u top 10 destinacija s najbržim rastom broja posjeta.

„Meet Up Sarajevo“ će, kako se očekuje, prezentirati turističke potencijale i turističku ponudu grada Sarajeva najvažnijim tour operaterima iz svijeta.

Na jednom mjestu okupit će internacionalne turističke djelatnike i pružiti im nezaboravan boravak u Sarajevu.

Pružit će priliku svim lokalnim turističkim djelatnicima da sklope ugovore o budućoj poslovnoj saradnji i na taj način povećaju tržišno učešće u turističkoj industriji.

Podstaknut će povećanje nivoa usluga u ugostiteljstvu, te osigurati promociju medicinskog, sportsko-rekreacijskog, kulturnog, ekološkog, gastronomskog i vjerskog turizma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik