Fijat opozvao 862.560 automobila u SAD

Bez autora
Mar 14 2019

Kompanija Fijat Krajsler Automobili dobrovoljno je opozvala 862.560 automobila u SAD, što je posledica istrage o emisiji štetnih gasova koju sprovodi američka Agencija za zaštitu životne sredine.Povlačenje vozila će se realizovati u fazama tokom čitave godine, saopštila je danas EPA. Vozila koja su pogođena opozivom su modeli marke "džip", "dodž", "krajsler" i SUV, proizvedeni u periodu od 2011. do 2016. godine.

Fijat opozvao 862.560 automobila u SADKompanija Fijat Krajsler Automobili (FCA) dobrovoljno je opozvala 862.560 automobila u SAD, što je posledica istrage o emisiji štetnih gasova koju sprovodi američka Agencija za zaštitu životne sredine (EPA).

Povlačenje vozila će se realizovati u fazama tokom čitave godine, saopštila je danas EPA, a prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Vozila koja su pogođena opozivom su modeli marke "džip", "dodž", "krajsler" i SUV, proizvedeni u periodu od 2011. do 2016. godine.

FCA je u januaru pristao da plati oko 800 miliona dolara na ime kazni i troškova povezanih sa nagodbama u sklopu tužbi koje su protiv te kompanije podnele pojedine američke savezne države, vlasnici automobila i američko ministarstvo pravde, a u kojima se navodi da su Fijatovi pikapovi i SUV vozila na dizel pogon prekršila pravila o čistom vazduhu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik