Nestalo mlijeka za kafu u institucijama BiH

Bez autora
Mar 17 2019

U kafe-restoranima u zgradi institucija BiH, gdje su smješteni Parlament i Vijeće ministara BiH, već duže vrijeme nema mlijeka za kafu. Saznajemo da je razlog tome taj što je ponovljen tender za nabavku ovog prehrambenog artikla.Dosadašnjem isporučiocu ovog proizvoda za potrebe institucija istekao je ugovor pa se čeka okončanje javnog natječaja za novog najpovoljnijeg ponuđača mlijeka. Ovaj nedostatak u početku je razočarao uposlenike, ljubitelje kafe s mlijekom koji su, kada su vidjeli da će nestašica potrajati, saznajemo, počeli nositi od kuće mala pakovanja mlijeka, te kada naruče kafu u bifeu, sada sami dodaju mlijeko.

Nestalo mlijeka za kafu u institucijama BiHU kafe-restoranima u zgradi institucija BiH, gdje su smješteni Parlament i Vijeće ministara BiH, već duže vrijeme nema mlijeka za kafu. Saznajemo da je razlog tome taj što je ponovljen tender za nabavku ovog prehrambenog artikla.

Dosadašnjem isporučiocu ovog proizvoda za potrebe institucija istekao je ugovor pa se čeka okončanje javnog natječaja za novog najpovoljnijeg ponuđača mlijeka. 

Ovaj nedostatak u početku je razočarao uposlenike, ljubitelje kafe s mlijekom koji su, kada su vidjeli da će nestašica potrajati, saznajemo, počeli nositi od kuće mala pakovanja mlijeka, te kada naruče kafu u bifeu, sada sami dodaju mlijeko.

No, gosti koji dođu u restorane u Parlamentu, a htjeli bi baš kafu s mlijekom, snalaze se na druge načine. Tako smo prilikom nedavnog boravka u jednom od tih restorana imali priliku vidjeti da su gosti naručili kolač, a potom su se dosjetili da šlagom s kolača „zabijele“ i kafu.

Kako smo čuli od jedne od uposlenica kafea, sve češće gosti poruče i neki od kolača s šlagom kako bi šlag iskoristili umjesto mlijeka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik