Rusi u RS ne moraju plaćati porez: Osim ‘‘Rafineriji nafte“ Brod inspektorima naređeno da zaobilaze i „Nestro petrol“

Bez autora
Mar 17 2019

Nakon što je Vlada Republike Srpske po drugi put „Rafineriji nafte“ Brod prolongirala plaćanje poreskog duga, odlučila je da „miruje“ i milionski dug „Nestro petrola“, koji je takođe u većinskom vlasništvu ruskog „Njeftegazinkora“.U Ministarstvu finansija Republike Srpske su rekli da poreski obveznik „Nestro petrol“’ iz Banjaluke na dan 31. decembar 2018. godine nema neizmirenih tekućih poreskih obaveza. Poreski obveznik ima potpisan sporazum o reprogramiranju obaveza na iznos od 10.521.029 KM. Izmirene su dospjele rate reprograma u iznosu od 9.468.928 KM.

Rusi u RS ne moraju plaćati porez: Osim ‘‘Rafineriji nafte“ Brod inspektorima naređeno da zaobilaze i „Nestro petrol“Nakon što je Vlada Republike Srpske po drugi put „Rafineriji nafte“ Brod prolongirala plaćanje poreskog duga, odlučila je da „miruje“ i milionski dug „Nestro petrola“, koji je takođe u većinskom vlasništvu ruskog „Njeftegazinkora“.

U Ministarstvu finansija Republike Srpske su rekli da poreski obveznik „Nestro petrol“’ iz Banjaluke na dan 31. decembar 2018. godine nema neizmirenih tekućih poreskih obaveza.

„Poreski obveznik ima potpisan sporazum o reprogramiranju obaveza na iznos od 10.521.029 KM. Izmirene su dospjele rate reprograma u iznosu od 9.468.928 KM. Zaključkom Vlade Republike Srpske od 1. novembra 2018. godine data je saglasnost da obaveza plaćanja rata reprograma „miruje“, te da se nastave plaćati u mjesečnim anuitetima počevši od 1. maja 2019. godine“, naveli su u Ministarstvu finansija.

Portal CAPITAL objavio je da je „Rafineriji nafte“ Brod ponovo odgođeno plaćanje duga Republici Srpskoj.

Dug rafinerije iznosi 14,8 miliona KM, a plaćanje je prolongirano, kako u Vladi tvrde, nakon havarije koja je zadesila „Rafineriju nafte“ u oktobru, dok razlog za „mirovanje“ duga „Nestro petrola“ nisu naveli.

Akumulirani gubitak „Nestro petrola“ premašio je 10 miliona KM, a prošlu godinu je ta kompanije završila u minusu od skoro milion KM.

„Nestro“ je u prošloj godini značajno pogoršao rezultat u odnosu na godinu ranije kada je poslovao u plusu od 1,2 miliona KM.

„Rafinerija nafte“ Brod i kompanija „Nestro petrol“ Banjaluka u većinskom su vlasništvu ruskog „Njeftegazinkora“, piše Capital.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik