Merenje prosečne brzine vožnje u Nemačkoj proglašeno neustavnim

Bez autora
Mar 19 2019

Pre nekoliko meseci u Nemačkoj je na deonici dugoj dva kilometra, počeo kontrolni probni period izračunavanja brzine kretanja vozila. Reč je o brzini koja se zasniva na osnovu više snimaka na nekoliko lokacija.Ovakav način merenja je prvi u Nemačkoj pa je u pripremi već tri godine. Pre nekoliko meseci sisem “Section Control” merenja brzine postavljan je na auto-putu br. 6 u blizini Hanovera kako bi testirali njegovu primenjivost. Početkom godine počeli su s naplaćivanjem prvih kazni, no to nije dugo potrajalo.

Merenje prosečne brzine vožnje u Nemačkoj proglašeno neustavnimPre nekoliko meseci u Nemačkoj je na deonici dugoj dva kilometra, počeo kontrolni probni period izračunavanja brzine kretanja vozila. Reč je o brzini koja se zasniva na osnovu više snimaka na nekoliko lokacija.

Ovakav način merenja je prvi u Nemačkoj pa je u pripremi već tri godine. Pre nekoliko meseci sisem “Section Control” merenja brzine postavljan je na auto-putu br. 6 u blizini Hanovera kako bi testirali njegovu primenjivost. Početkom godine počeli su s naplaćivanjem prvih kazni, no to nije dugo potrajalo, piše autostart.hr.

Sud u Hannveru odredio je ukidanje ovakvog sistema “Section Control” merenja (tj. izračunavanja) brzine vozila, a ministarstvo unutrašnjih poslova tu je odluku momentalno sprovelo u delo.

Sudije su svoju odluku obrazložili kako se snimanjem registarskh tablica svih vozila koja prolaze kroz zonu kontrole zapravo krše ustavna prava privatnosti, jer nema nikakve pravne osnove za to.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik