Varteks produljio rok za iskaz interesa za sudjelovanje u dokapitalizaciji

Bez autora
Mar 19 2019

Varteks je danas produljio rok za iskaz interesa za sudjelovanje u dokapitalizaciji i to za deset kalendarskih dana od ove odluke. Razlozi produljenja roka nisu navedeni. Kompanija je prije desetk dana pozvala na iskazivanje interesa za sudjelovanje u postupku povećanja temeljnog kapitala i/ili izdavanje zamjenjivih obveznica, a jedan od uvjeta da se krene u dokapitalizaciju ili izdavanje zamjenjivih obveznica je da ukupni interes bude veći od deset milijuna kuna.

Varteks produljio rok za iskaz interesa za sudjelovanje u dokapitalizacijiVarteks je danas produljio rok za iskaz interesa za sudjelovanje u dokapitalizaciji i to za deset kalendarskih dana od ove odluke. Razlozi produljenja roka nisu navedeni.

Kompanija je prije desetk dana pozvala na iskazivanje interesa za sudjelovanje u postupku povećanja temeljnog kapitala i/ili izdavanje zamjenjivih obveznica, a jedan od uvjeta da se krene u dokapitalizaciju ili izdavanje zamjenjivih obveznica je da ukupni interes bude veći od deset milijuna kuna.

"Na iskazivanje interesa za sudjelovanje u postupku povećanja temeljnog kapitala, uplatom u novcu i/ili pretvaranjem dospjelog potraživanja u temeljni kapital društva pri izdavanju novih dionica", Varteks je pozvao institucionalne investitore (banke, osiguravajuća društva, investicijski fondovi i dr.), strateške ulagatelje čije poslovanje je isto, srodno ili kompatibilno sa poslovanjem varaždinske tekstilne tvrtke te sve ostale pravne i fizičke osobe.

Svi oni mogu na isti način (uplatom u novcu i/ili pretvaranjem dospjelog potraživanja) iskazati i svoj interes za sudjelovanje u izdavanju zamjenjivih obveznica, ističu iz Varteksa.

Najavljuju i da će temeljem tog poziva i "isključivo pod pretpostavkom da postoji interes ulagatelja za sudjelovanje u dokapitalizaciji i/ili izdavanju zamjenjivih obveznica", naknadno donijeti odluku o povećanju temeljnog kapitala odnosno o izdavanju zamjenjivih obveznica.

Tim će odlukama biti definirani i konačna cijena dionica i obveznica, uvjeti zamjene obveznica u dionice, rok dospijeća, kao i svi drugi uvjeti relevantni za ulagatelje, a temeljem njih će na upis i uplatu dionica odnosno zamjenjivih obveznica biti pozvani samo oni ulagatelji koji će iskazati interes.

Pripremi transakcije i poduzimanju svih drugih potrebnih radnji, "neće se pristupiti ukoliko ukupni iskazani interes za sudjelovanje u postupku povećanja temeljnog kapitala, odnosno u izdavanju zamjenjivila obveznica od strane svih potencijalnih ulagatelja, bude manji od deset milijuna krma ili ako ponuđena cijena po dionici bude manja od 15,30 kuna, odnosno po zamjenjivoj obveznici manja od 10,00 kuna", najavljuju iz varaždinske tvrtke.

Najveći pojedinačni dioničar Varteksa je Nenad Bakić, koji drži 17,01 posto dionica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik