Slavonija na ljeto dobiva novi šoping centar

Bez autora
Mar 19 2019

Iako je najavljivano kako će do Uskrsa biti u funkciji, što Županjci i mještani okolnih naselja s nestrpljenjem očekuju, bivši objekt Kauflanda u Županji svoja će vrata kupcima otvoriti najvjerojatnije u lipnju. Informaciju je potvrdio Željko Lukač, direktor tvrtke Inceptum sport d.o.o. iz Zagreba, čija je djelatnost iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup, a koja će u rekonstrukciju objekta u Županji uložiti približno dva milijuna eura. Inicijalni plan završetka je bio 30. lipnja, no nadao sam se da bi do Uskrsa sve moglo biti gotovo, ali nije tako ispalo. Cijeli plan je malo pomaknut, ali što je, tu je.

Slavonija na ljeto dobiva novi šoping centarIako je najavljivano kako će do Uskrsa biti u funkciji, što Županjci i mještani okolnih naselja s nestrpljenjem očekuju, bivši objekt Kauflanda u Županji svoja će vrata kupcima otvoriti najvjerojatnije u lipnju.

Informaciju je za Glas Slavonije potvrdio Željko Lukač, direktor tvrtke Inceptum sport d.o.o. iz Zagreba, čija je djelatnost iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup (leasing), a koja će u rekonstrukciju objekta u Županji uložiti približno dva milijuna eura.

- Inicijalni plan završetka je bio 30. lipnja, no nadao sam se da bi do Uskrsa sve moglo biti gotovo, ali nije tako ispalo. Cijeli plan je malo pomaknut, ali što je, tu je. Čekamo građevinsku dozvolu budući da se radi o rekonstrukciji objekta. Nadam se da ćemo je dobiti u sljedećih nekoliko tjedana i odmah krećemo s radovima. Za sada radimo neka manja čišćenja unutar zgrade. Nadam se da će sve biti u redu, da ćemo uskoro uspjeti dobiti potrebne papire i ono što smo planirali u Županji do ljeta provesti u djelo - kazao je Lukač.

Lijep, moderno uređeni objekt

Najavljuje da će Županja dobiti jedan lijep, moderno uređeni objekt, koji će se odlično uklopiti s Lidlom, smještenim u neposrednoj blizini. Priznaje da se njegovi prijatelji i kolege, kada čuju da nešto radi u Županji, pomalo čude, ali on je, kaže, pozitivan i optimističan, nada se da će ih razuvjeriti i da će se takva percepcija uskoro promijeniti.

- Dolaze četiri renomirane kuće koje nude asortiman robe primjereniji Slavoniji i okruženju, koja nije jako skupa, nego je nešto što je povoljno i kvalitetno. Mislim da to za Županju ima smisla i osobno se tome veselim – ustvrdio je Lukač.

Riječ je velikim trgovačkim kućama Tedi, Pepco, KiK i Bipa. Ugovori su potpisani i oni će zauzimati gotovo 90 posto površine objekta koji se prostire na 3000 četvornih metara, svaki će na raspolaganju imati u prosjeku 500 do 600 kvadrata. Prostor će biti uređen tako da će zadovoljiti sve potrebe kupaca i posjetitelja, predviđeni su i ugostiteljski sadržaji te postavljanje dječjeg igrališta.

Zasad još nije definirano hoće li to biti samo kafić ili će ugostiteljska ponuda biti proširena pizzerijom ili nečim sličnim, što direktor Inceptum sporta, kao investitora projekta, i osobno podržava kako bi, kaže, muškarci imali gdje provoditi vrijeme dok im djevojke i supruge šopingiraju.

Vlasnik imao druge planove

Kaufland je u veljači 2011. zatvorio svoj maloprodajni objekt u Županji zbog gospodarskih razloga. Prostor je tada iznajmio trgovačkom lancu Boso i KiK-u, koji su ondje bili sve do sredine prošle godine, kada im je istekao ugovor o najmu i nije produžen jer je vlasnik objekta imao druge planove.

Lukač pojašnjava da je odluku o zatvaranju poslovnice u Županji Kaufland donio zbog krize koja je nastupila, a oni i Lidl su dvije iste grupacije i zbog toga su odlučili otići. Što se tiče straha od odljeva kupovne moći preko granice, na što se trgovci konstantno žale i mnogi su obrtnici zbog pritiska konkurencije stavili ključ u bravu, zagrebački investitor blizinu susjedne BiH vidi kao prednost.

Ističe da velik broj ljudi iz BiH dolazi u Županju, redovito kupuju u Lidlu i vraćaju se kući. Smatra da pogodnosti pograničnog područja koriste stanovnici s obiju strana rijeke Save. Preko granice kupuju jeftinije jer kao strani državljani ostvaruju pravo na povrat PDV-a.

Rekonstrukcijom i stavljanjem u funkciju bivšeg objekta Kauflanda trgovačka ponuda u Županji bit će bogatija i raznovrsnija, posebice što se tiče tekstila i odjeće, kozmetike i dekorativnih artikala, uz velik izbor proizvoda za svakodnevnu upotrebu. A ono što je najvažnije, prema Lukačevim riječima, bit će otvoreno najmanje dvadesetak novih radnih mjesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik