Za puteve u Podunavskom okrugu dodatnih 850 miliona dinara

Bez autora
Mar 19 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u Smederevskoj Palanci da bez ulaganja u infrastrukturu nema razvoja i napretka nijedne opštine. Mihajlović je, nakon sastanka sa načelnikom Podunavskog okruga Nebojšom Pavlovićem i predstavnicima lokalnih samouprava iz tog kraja, istakla da će Vlada nastaviti da ulaže u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu, kako bi se u svakom delu Srbije omogućio normalan život građana. Ona je objasnila da je poseta Smederevskoj Palanci organizovana sa ciljem da se pokaže šta je sve urađeno uz podršku Vlade Srbije i rad lokalne samouprave.

Za puteve u Podunavskom okrugu dodatnih 850 miliona dinaraPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u Smederevskoj Palanci da bez ulaganja u infrastrukturu nema razvoja i napretka nijedne opštine.

Mihajlović je, nakon sastanka sa načelnikom Podunavskog okruga Nebojšom Pavlovićem i predstavnicima lokalnih samouprava iz tog kraja, istakla da će Vlada nastaviti da ulaže u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu, kako bi se u svakom delu Srbije omogućio normalan život građana.

Ona je objasnila da je poseta Smederevskoj Palanci organizovana sa ciljem da se pokaže šta je sve urađeno uz podršku Vlade Srbije i rad lokalne samouprave.

Prema njenim rečima, ove godine će biti uloženo približno 200 miliona dinara u redovno održavanje puteva u Podunavskom okrugu, dok će kroz projekte JP „Putevi Srbije“ biti dodatno investirano 850 miliona dinara.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je takođe učestvovao na sastanku, rekao je da se problemi građana rešavaju u direktnoj komunikaciji sa lokalnim samoupravama – od problema sa lokalnim sportskim terenima do najvećih projekata, poput izgradnje sportskih hala.

Udovičić je dodao da se naročito radi na opremanju škola i vraćanju sporta u škole.

Predsednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen podsetio je na to da je ta lokalna samouprava prošla kroz težak period, jer su pre dve godine ukupne obaveze opštine iznosile 3,4 milijarde dinara ili tri godišnja budžeta.

Država je iz tekuće budžetske rezerve pomogla sa 1,4 milijarde dinara i danas je taj dug prepolovljen. Verujem da Smederevsku Palanku čekaju bolji dani, uz podršku Vlade, i siguran sam da više nikad nećemo biti sinonim za najgoru opštinu u Srbiji, koja nema vodu i javnu rasvetu, zaključio je Vučen.

Načelnik Podunavskog okruga Nebojša Pavlović preneo je zahvalnost potpredsednici Vlade na velikoj pažnji posvećenoj problemima lokalnih samouprava iz okruga, i istakao da je danas razgovarano o svim značajnim projektima u tom kraju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik