Od Vidovdana kreću radovi na autoputu Beograd–Sarajevo

Bez autora
Mar 19 2019

U drugoj polovini juna, oko Vidovdana, počeće radovi na auto-putu Beograd-Bijeljina-Sarajevo, od Kuzmina do Sremske Rače, najavio predsednik Aleksandar Vučić. Konkretni radovi na auto-putu Beograd-Bijeljina-Sarajevo, na sekciji Kuzmin - Sremska Rača, najverovatnje od mosta preko Save, počinju u drugoj polovini juna, oko Vidovdana. Tada krećemo u izvođenje radova na auto-putu Beograd - Bijeljina - Banjaluka i Beograd - Bijeljina - Sarajevo, rekao je Vučić nakon sastanka sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom. Vučić je dodao da je sa Dodikom razgovarao i o programu podsticanja investicija. Podvukao je da je Srbija već uplatita 500.000 evra kao pomoć za startapove, kao i da bi trebalo da izdvoji još toliko.

Od Vidovdana kreću radovi na autoputu Beograd–SarajevoU drugoj polovini juna, oko Vidovdana, počeće radovi na auto-putu Beograd-Bijeljina-Sarajevo, od Kuzmina do Sremske Rače, najavio predsednik Aleksandar Vučić.

"Konkretni radovi na auto-putu Beograd-Bijeljina-Sarajevo, na sekciji Kuzmin - Sremska Rača, najverovatnje od mosta preko Save, počinju u drugoj polovini juna, oko Vidovdana. Tada krećemo u izvođenje radova na auto-putu Beograd - Bijeljina - Banjaluka i Beograd - Bijeljina - Sarajevo", rekao je Vučić nakon sastanka sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Vučić je dodao da je sa Dodikom razgovarao i o programu podsticanja investicija.

Podvukao je da je Srbija već uplatita 500.000 evra kao pomoć za startapove, kao i da bi trebalo da izdvoji još toliko.

"Nadam se da ću uskoro moći da odem u Banjaluku da razgovaram sa malim privrednicima, sa svima koji počinju posao. Da pokažemo i ukažemo koliko Srbija želi da pomogne", podvukao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da postoji potencijal u opremanju grinfild i braunfild lokacija za privlačenje stranih investitora u RS i da će Srbija i u tome pomoći.

Takođe, napomenuo je da je Srbija spremna da dodatno, kroz subvencije, podstakne stočarstvo, voćarstvo i povrtarstvo u RS, a da od Vlade RS zavisi na koji način će to biti učinjeno.

Vučić je dodao da je sa Dodikom razgovarao o svim važnim pitanjma, koja su značajna za Srbiju i BiH. Predsednik je podsetio da se čeka formiranje Saveta ministara u BiH, a da Srbija želi da se to desi što pre, kao i da želi najbolje odnose sa BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik