U RS zabranjen uvoz sjemena graška iz Srbije

Bez autora
Mar 20 2019

Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvoz pošiljke sjemena graška, porijeklom iz Srbije, u količini od 572,50 kilograma. Zabrana je uslijedila, jer pošiljku nije pratila propisana dokumentacija.Riječ je o sjemenima graška sorte “Čudo Amerike”, u količini od 1.000 komada neto težine 250 kilograma, “Kelvedon” u količini od 600 komada neto težine 150 kilograma i sorte “Mali Provansalac”, u količini od 690 komada neto težine 172,50 kilograma. Prilikom pregleda pošiljke utvrđeno je da je ne prati „ISTA sertifikat“ koji predstavlja dokument o kvalitetu partije sjemena u međunarodnom prometu, čime nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za uvoz.

U RS zabranjen uvoz sjemena graška iz SrbijeFitosanitarna inspekcija Republike Srpske (RS) zabranila je uvoz pošiljke sjemena graška, porijeklom iz Srbije, u količini od 572,50 kilograma.

Zabrana je uslijedila, jer pošiljku nije pratila propisana dokumentacija.

Riječ je o sjemenima graška sorte “Čudo Amerike”, u količini od 1.000 komada neto težine 250 kilograma, “Kelvedon” u količini od 600 komada neto težine 150 kilograma i sorte “Mali Provansalac”, u količini od 690 komada neto težine 172,50 kilograma.

-Prilikom pregleda pošiljke utvrđeno je da je ne prati „ISTA sertifikat“ koji predstavlja dokument o kvalitetu partije sjemena u međunarodnom prometu, čime nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za uvoz – saopćeno je iz Inspktorata RS-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik