4,7 miliona evra za podsticaj zapošljavanja mladih

Bez autora
Mar 20 2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević izjavio je da Vlada sprovodi aktivne mere politike u oblasti brige o mladima, ocenivši da je zapošljavanje mladih glavni preduslov za opstanak zemlje.Đorđević je, zajedno sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i državnim sekretarom Ministarstva omladine i sporta Predragom Peruničićem, učestvovao na konferenciji povodom predstavljanja novog projekta EU u Srbiji „Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih”, u okviru programa IPA 2014. Cilj ovog programa, koji će u naredne dve godine biti sproveden u više od 35 gradova i opština širom zemlje, jeste aktivno uključivanje mladih i njihova povećana zaposlenost.

4,7 miliona evra za podsticaj zapošljavanja mladihMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas da Vlada sprovodi aktivne mere politike u oblasti brige o mladima, ocenivši da je zapošljavanje mladih glavni preduslov za opstanak zemlje.

Đorđević je, zajedno sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i državnim sekretarom Ministarstva omladine i sporta Predragom Peruničićem, učestvovao na konferenciji povodom predstavljanja novog projekta EU u Srbiji „Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih”, u okviru programa IPA 2014.

Cilj ovog programa, koji će u naredne dve godine biti sproveden u više od 35 gradova i opština širom zemlje, jeste aktivno uključivanje mladih i njihova povećana zaposlenost.

Đorđević je istakao da ovaj projekat predstavlja veliki iskorak Srbije kada je u pitanju zapošljavanje mladih, koji svojim radom moraju biti više uključeni u sve pore našeg društva.

On je iskazao zahvalnost Uniji na tome što je odvojila 4,7 miliona evra za ovaj projekat, kao i šefu delegacije EU koji je svojim ličnim angažovanjem pokazao brigu o zapošljavanju mladih u Srbiji.

Vlada se aktivno zalaže za rešavanje problema ekonomskih migracija, ali istovremeno želi i da privuče građane Srbije koji su otišli u inostranstvo da se vrate u svoju zemlju, kao i strane državljane, ukazao je ministar.

Đorđević je izneo uverenje da će svi učesnici ovog projekta učiniti napore da sredstva koja su im dodeljena iskoriste na najbolji mogući način kako bi projekat bio uspešno realizovan, a Srbija, kada postane član EU, bila rame uz rame sa najrazvijenijim zemljama članicama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik