Hrvatska najbolja destinacija poslovnog turizma u Europi u 2018.

Bez autora
Mar 21 2019

Hrvatsku je specijalizirani britanski magazin "Business Destinations" proglasio najboljom destinacijom za poslovni turizam u Europi u 2018. godini, izvijestili su iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice. Hrvatska turistička zajednica to je priznanje osvojila u kategoriji "Europe", u sklopu koje su se dodjeljivale i nagrade za najbolje hotele, zračne luke, aviokompanije, objekte i usluge koje su dio vrhunske ponude u industriji poslovnih putovanja. Nagrada za najbolju destinaciju poslovnog turizma za nas je i važnija, jer nominacije i izbor pobjednika provodi uredništvo časopisa zajedno s brojnim čitateljima i korisnicima poslovnih usluga diljem svijeta.

Hrvatska najbolja destinacija poslovnog turizma u Europi u 2018.Hrvatsku je specijalizirani britanski magazin "Business Destinations" proglasio najboljom destinacijom za poslovni turizam u Europi u 2018. godini, izvijestili su iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Hrvatska turistička zajednica to je priznanje osvojila u kategoriji "Europe", u sklopu koje su se dodjeljivale i nagrade za najbolje hotele, zračne luke, aviokompanije, objekte i usluge koje su dio vrhunske ponude u industriji poslovnih putovanja.

- Nagrada za najbolju destinaciju poslovnog turizma za nas je i važnija, jer nominacije i izbor pobjednika provodi uredništvo časopisa zajedno s brojnim čitateljima i korisnicima poslovnih usluga diljem svijeta. Poslovni turizam predstavlja važan turistički proizvod, budući individualni i grupni poslovni gosti čine stabilan izvor potražnje koja je ovisno o trendovima najizraženija u razdobljima pred i posezone, ističe u priopćenju direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Naglašava pritom da istraživanja među hotelijerima pokazuju da poslovni gosti čine 10 do 15 posto udjela svih hotelskih gostiju.

S ciljem jačanja i razvoja MICE (kongresnog i poslovnog turizma) prošle je godine unutar HTZ-a oformljen Kongresni odjel, a HTZ provodi niz aktivnosti za promicanje poslovnog turizma, od marketinških kampanja do nastupa na najvažnijim specijaliziranim kongresnim burzama poput IMEX Frankfurt, IMEX America, IBTM Barcelona i Conventa Ljubljana.

Magazin "Business Destinations" je i časopis i internetski portal namijenjen poslovnim putnicima te svim djelatnicima koji rade u industriji poslovnih putovanja, a pozicionirao se i kao ključni izvor informacija i inspiracije za poslovna putovanja pokrivajući širok raspon tema od ekskluzivnih hotela, odmarališta i konferencijskih destinacija do luksuznih proizvoda i usluga, napominju iz HTZ-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik