Fortenova kupuje dionice Agrolagune i Žitnjaka od Agram Investa za 20 milijuna eura

Bez autora
Mar 24 2019

Glavna skupština društva Aisle HoldCo d.d. trebala bi u ponedjeljak, 25. ožujka, usvojiti izmjene Statuta sukladno kojima će se promijeniti tvrtka društva Aisle HoldCo d.d. na način da će ista glasiti Fortenova grupa d.d., navodi se na stranicama Fortenova grupe u Nizozemskoj. Nadalje, budući da Statut Aisle HoldCo d.d. predviđa da Upravni odbor ima devet članova i tri izvršna direktora, za prijelaznu fazu od osam dana imenovat će se osam privremenih članova Upravnog odbora od kojih će tri biti privremeni izvršni direktori društva Fortenova grupa d.d. Navedeni privremeni članovi, svi iz redova TMF-a, društva koje se profesionalno bavi pružanjem korporativnih usluga, bit će na toj funkciji do 2. travnja kada će biti imenovani stalni članovi Upravnog odbora i stalni izvršni direktori.

Fortenova kupuje dionice Agrolagune i Žitnjaka od Agram Investa za 20 milijuna euraGlavna skupština društva Aisle HoldCo d.d. trebala bi u ponedjeljak, 25. ožujka, usvojiti izmjene Statuta sukladno kojima će se promijeniti tvrtka društva Aisle HoldCo d.d. na način da će ista glasiti Fortenova grupa d.d., navodi se na stranicama Fortenova grupe u Nizozemskoj (https://www.fortenovagroup.nl).

Nadalje, budući da Statut Aisle HoldCo d.d. predviđa da Upravni odbor ima devet članova i tri izvršna direktora, za prijelaznu fazu od osam dana imenovat će se osam privremenih članova Upravnog odbora od kojih će tri biti privremeni izvršni direktori društva Fortenova grupa d.d.

Navedeni privremeni članovi, svi iz redova TMF-a, društva koje se profesionalno bavi pružanjem korporativnih usluga, bit će na toj funkciji do 2. travnja kada će biti imenovani stalni članovi Upravnog odbora (Board of Directors) i stalni izvršni direktori. Za ponedjeljak, 1. travnja 2019., sazvana je i prva skupština imatelja depozitarnih potvrda Aisle STAK-a, vlasnika nove Fortenova grupe.

Skupština će se održati u Amsterdamu i mogu joj prisustvovati svi imatelji depozitarnih potvrda. O odlukama koje su na dnevnom redu moći će se glasati elektroničkim putem ili osobno na samoj Skupštini.

Tako će imatelji depozitarnih potvrda kao krajnji vlasnici društva Fortenova grupa d.d. na Skupštini glasati o odluci kojom će jedinog dioničara društva Aisle HoldCo d.d., koje postaje Fortenova grupa d.d, uputiti na donošenje odluke o imenovanju i naknadama osam članova Upravnog odbora društva.

Predloženi članovi Upravnog odbora su Daniel Boehi, Miodrag Borojević, Paul Foley, Kelly Griffith, Maksim Poletaev, Fabris Peruško, Julian Michael Simmonds i Sergei Volk.

Njihove osnovne godišnje plaće iznosit će 20 tisuća eura bruto, a ako su u nekoj radnoj skupini dobivat će dodatnu naknadu od 150 tisuća eura bruto. Predsjednik Upravnog odbora, a prema dostupnim informacijama to bi trebao postati Maksim Poletaev, imat će plaću od 230 tisuća eura bruto.

Sukladno hrvatskim poreznim propisima, neto plaće iznosit će im oko 50 posto bruto iznosa.

Dnevni red, osim glasanja o imenovanju Upravnog odbora, predviđa i glasanje o imenovanju direktora društva Aisle Dutch HoldCo B.V. (Fortenova Group HoldCo B.V.), i to Sergeja Volka za izvršnog direktora A, kao i Arenda Doppenberga za izvršnog direktora B, te glasanje o njihovim pravima i obvezama.

Novi vlasnici će na skupštini glasati i o odluci o kupnji 51 posto dionica tvrtke Agrolaguna i 4,14 posto dionica tvrtke Žitnjak d.d. od tvrtke Agram Invest d.d. i to za ukupno 20 milijuna eura. To onda vjerojatno znači da je Agram Invest, u većinskom vlasništvu tvrtki povezanih s Dubravkom Grgićem, odustao od tužbi kojima je osporavao jamstva koje su za kredite Agrokoru d.d. davale pojedine tvrtke unutar Agrokor grupe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik