Kinezi investiraju u Zrenjanin - prve gume već 2021. godine

Grad Zrenjanin je najavio da će izgradnja fabrike pneumatika kineske kompanije "Šandong Linglong Tajr", investicija vredna milijardu evra, započeti 30. marta polaganjem kamena temeljca, a gradonačelnik Čedomir Janjić kaže kako su kineski investitori prve isporuke guma iz Zrenjanina ugovorili za 2021. godinu. Posle 30. marta kreću obimni radovi i verujem da će sve ići vrlo brzo a koliko imam informacije već za 2021. godinu Kinezi su ugovorili prve isporuke pneumatika na zapadno tržište, kaže gradonačelnik. U ovom gradu ističu da je reč o najvećoj investiciji u Zrenjaninu ikada, a u fabrici, čiji će proizvodni deo biti na 70 hektara industrijske zone "Jugoistok - Ečka", biće 1.200 zaposlenih.

Kinezi investiraju u Zrenjanin - prve gume već 2021. godineGrad Zrenjanin je najavio da će izgradnja fabrike pneumatika kineske kompanije "Šandong Linglong Tajr", investicija vredna milijardu evra, započeti 30. marta polaganjem kamena temeljca, a gradonačelnik Čedomir Janjić kaže kako su kineski investitori prve isporuke guma iz Zrenjanina ugovorili za 2021. godinu.

"Posle 30. marta kreću obimni radovi i verujem da će sve ići vrlo brzo a koliko imam informacije već za 2021. godinu Kinezi su ugovorili prve isporuke pneumatika na zapadno tržište", kaže gradonačelnik za Tanjug.

U ovom gradu ističu da je reč o najvećoj investiciji u Zrenjaninu ikada, a u fabrici, čiji će proizvodni deo biti na 70 hektara industrijske zone "Jugoistok - Ečka", biće 1.200 zaposlenih.

"Ogromna je investicija i vredna je pažnje ne samo Zrenjaninaca, nego cele Srbije. Mislim da je najveća grinfild investicija u Srbiji, a još dve "Ling Long"-ove kooperantske kompanije dolaze pa Zrenjanin posle ove investicije neće biti isti", kaže gradonačelnik Janjić.

Kineska kompanija odabrala je Zrenjanin zato što je mogao da ponudi veliku površinu gradskog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni, kaže gradonačelnik i dodaje kako će "Ling Long" biti na 130 hektara, "Cink oksid" na 40 hektara i još jedna kompanija kooperant biće na 30 hektara.

"To su velike površine, a biće više zaposlenih od najavljenih 1.200 radnika, što direktno što indirektno", kaže Janjić koji očekuje da posle još investicija u Zrenjanin početi da dolaze ljudi iz rubnih delova Banata ali i regiona Srbije radi posla.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik