Luku Novi Sad kupio Port Dubai

Bez autora
Mar 24 2019

Komisija Ministarstva privrede za sprovođenje postupka privatizacije "Luke Novi Sad" proglasila je uspešnom finansijsku ponudu koju je kompanija "P&O Ports Dubai" dala za kupovinu tok novosadskog preduzeća. Ponuđena je početna cena od 7,99 miliona evra. Svi detalji ponude su ispravni i u skladu sa pozivom i kriterijumima. Mi smo danas proglasili kupca 'Luke Novi Sad' i to će biti 'Port Dubai', deo grupe 'DP World' iz Dubaija, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović. Dodao je da će investicija u naredne tri godine biti preko 15 miliona evra, i da je to obaveza u skladu sa pozivom i ugovorom koji će biti potpisan u narednih nekoliko dana.

Luku Novi Sad kupio Port DubaiKomisija Ministarstva privrede za sprovođenje postupka privatizacije "Luke Novi Sad" proglasila je uspešnom finansijsku ponudu koju je kompanija "P&O Ports Dubai" dala za kupovinu tok novosadskog preduzeća.

Ponuđena je početna cena od 7,99 miliona evra.

- Svi detalji ponude su ispravni i u skladu sa pozivom i kriterijumima. Mi smo danas proglasili kupca 'Luke Novi Sad' i to će biti 'Port Dubai', deo grupe 'DP World' iz Dubaija - izjavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Dodao je da će investicija u naredne tri godine biti preko 15 miliona evra, i da je to obaveza u skladu sa pozivom i ugovorom koji će biti potpisan u narednih nekoliko dana.

- Od toga negde oko pet miliona evra biće uloženo u lučku infrastrukturu, a oko 10 miliona evra u lučku suprastrukturu. Mi zaista verujemo da će ovo biti jedna veoma značajna stvar i za Grad Novi Sad, za celu Vojvodinu i za celu Srbiju - rekao je Stevanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik