Širom Federacije zapljena kineskih traktora koji su nezakonito prodani

Bez autora
Apr 03 2019

Širom Federacije BiH počela je zapljena kineskih traktora koji su nezakonito prodati, a što je utvrđeno u policijskoj akciji kodnog naziva "Farmer".Ovi traktori su dio donacije iz Kine iz 2014. godine, a u okviru pomoći stanovništvu pogođenom u poplavama koje su se dogodile te godine. Kako su potvrdili u FUP-u, jučer i danas na osnovu naredbi Županijskog suda u Sarajevu na širem području Federacije Bosne i Hercegovine, oduzeto je 28 traktora i poljoprivrednih strojeva, koje su nezakonito prodane i dodjeljenje trećim osobama.

Širom Federacije zapljena kineskih traktora koji su nezakonito prodaniŠirom Federacije BiH počela je zapljena kineskih traktora koji su nezakonito prodati, a što je utvrđeno u policijskoj akciji kodnog naziva "Farmer".

Ovi traktori su dio donacije iz Kine iz 2014. godine, a u okviru pomoći stanovništvu pogođenom u poplavama koje su se dogodile te godine. Kako su potvrdili u FUP-u, jučer i danas na osnovu naredbi Županijskog suda u Sarajevu na širem području Federacije Bosne i Hercegovine, oduzeto je 28 traktora i poljoprivrednih strojeva, koje su nezakonito prodane i dodjeljenje trećim osobama, piše Klix.ba.

Asistenciju prilikom ovih trodnevnih aktivnosti pružaju policijski službenici županijskih MUP-ova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik