STBiH traži da se osigura pravo na slobodan dan za praznike za sve radnike

Bez autora
Apr 09 2019

Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine uputio je inicijativu premijerima Federacije BiH i Republike Srpske, Fadilu Novaliću i Radovanu Viškoviću, da se zakonima osigura pravo na slobodan dan za praznike za sve radnike, saopćeno je iz tog sindikata.Podsjećamo, STBiH će 29. aprila, tačno u podne, organizirati virtuelni protest pod nazivom „Slobodni za praznike!“. Cilj protesta je ukazati na potrebu da i radnici i radnice u sektoru trgovine i usluga imaju pravo provesti praznike sa svojim porodicama – kaže se u saopćenju.

STBiH traži da se osigura pravo na slobodan dan za praznike za sve radnikeSindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine (STBiH) uputio je inicijativu premijerima Federacije BiH i Republike Srpske, Fadilu Novaliću i Radovanu Viškoviću, da se zakonima osigura pravo na slobodan dan za praznike za sve radnike, saopćeno je iz tog sindikata.

– Podsjećamo, STBiH će 29. aprila, tačno u podne, organizirati virtuelni protest pod nazivom „Slobodni za praznike!“. Cilj protesta je ukazati na potrebu da i radnici i radnice u sektoru trgovine i usluga imaju pravo provesti praznike sa svojim porodicama – kaže se u saopćenju.

Komentari, video poruke, zahtjevi i mišljenja mogu se slati već od 1. aprila javno, objavom na društvenim mrežama koristeći #slobodnizapraznike ili na e-mail: mojkomentar@slobodnizapraznike.com, navedeno je također u saopćenju.

STBiH je, kako se dodaje, inicijative proslijedio i Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamenta FBiH, kao i Narodnoj skupštini RS, sa zahtjevom za sastanak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik