Mobilnost slovenske radne snage ispod prosjeka EU

Bez autora
Apr 11 2019

Mobilnost radne snage, prema istraživanju CEPS-a iz Bruxellesa, ima velike ekonomske prednosti, ali može imati i negativne učinke. U Europskoj uniji stopa mobilnosti radne snage prema najnovijim podacima iznosi 3,8 posto. To znači da takav udio europskih građana zapošljava jedan od ostalih članova. U Sloveniji je stopa niža. Prema podacima, stopa radne migracije u EU najviša je u Rumunjskoj, odnosno 19,7 odsto. Slijede Litva, Hrvatska, Portugal, Latvija i Bugarska. Najniža stopa mobilnosti radne snage u Velikoj Britaniji 1,1 posto i Njemačkoj 1 posto.

Mobilnost slovenske radne snage ispod prosjeka EUMobilnost radne snage, prema istraživanju CEPS-a iz Bruxellesa, ima velike ekonomske prednosti, ali može imati i negativne učinke.

U Europskoj uniji stopa mobilnosti radne snage prema najnovijim podacima iznosi 3,8 posto. To znači da takav udio europskih građana zapošljava jedan od ostalih članova. U Sloveniji je stopa niža.

Prema podacima, stopa radne migracije u EU najviša je u Rumunjskoj, odnosno 19,7%. Slijede Litva (14,8%), Hrvatska (13,9%), Portugal (13,8%), Latvija (12,6%) i Bugarska (12,4%).

Najniža stopa mobilnosti radne snage u Velikoj Britaniji (1,1 posto) i Njemačkoj (1,0 posto). Niži od europskog prosjeka je i na Malti (3,3 posto), Nizozemskoj (3,2 posto), Italiji (3,1 posto), Austriji i Sloveniji (3,0 posto), Belgiji (2,7 posto), Danskoj (1,9 posto), Finskoj i Češkoj (1,8 posto), Španjolskoj (1,6 posto), Francuskoj i Švedskoj (1,3 posto).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik