Za dve nedelje konkurs za žensko inovaciono preduzetništvo

Bez autora
Apr 11 2019

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da Vlada radi na stvaranju uslova koji će omogućiti da se žene u budućnosti u što većem broju opredeljuju za inovaciono preduzetništvo.Popović, koji je u Naučno-tehnološkom parku prisustvovao potpisivanju ugovora sa dobitnicima grantova u okviru programa "Zauzmi stav, razvij ideju", ukazao je na važnost rada na promociji ženskog preduzetništva, kako u gradovima i opštinama, tako i na selu. On je naglasio da će zahvaljujući pomenutom programu sve žene i devojke koje žele da se bave inovacionim preduzetništvom imati mogućnost da pokažu svoje ideje i da tako rade na promociji ženskog preduzetništva.

Za dve nedelje konkurs za žensko inovaciono preduzetništvoMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da Vlada radi na stvaranju uslova koji će omogućiti da se žene u budućnosti u što većem broju opredeljuju za inovaciono preduzetništvo.

Popović, koji je u Naučno-tehnološkom parku prisustvovao potpisivanju ugovora sa dobitnicima grantova u okviru programa "Zauzmi stav, razvij ideju", ukazao je na važnost rada na promociji ženskog preduzetništva, kako u gradovima i opštinama, tako i na selu.

On je naglasio da će zahvaljujući pomenutom programu sve žene i devojke koje žele da se bave inovacionim preduzetništvom imati mogućnost da pokažu svoje ideje i da tako rade na promociji ženskog preduzetništva.

Ministar je ukazao na to da je takmičenje za najbolju žensku biznis ideju okupilo 106 timova s različitim preduzetničkim idejama, pri čemu je samo 20 timova dobilo priliku da se predstavi u finalnom delu.

Popović je najavio da će u naredne dve nedelje Vlada otvoriti novi konkurs za žensko inovaciono preduzetništvo, u vrednosti od 100 miliona dinara.

Dodeli grantova su, pored Popovića, prisustvovali i član gradskog veća Dragomir Petronijević i direktorka Naučno-tehnološkog parka Gordana Danilović-Grković.

Prvoplasirani tim je "Herbliks", drugi je "Izvor seoske hrane", dok je trećeplasirani tim "Art lab studio".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik