Švajcarska ukida nacionalne rezerve kafe, a zalihe joj ističu 2022.

Bez autora
Apr 11 2019

Švajcarska je danas objavila planove da se ukinu nacionalne rezerve kafe, što je sistem koji se primenjuje decenijama, posle objave da kafa nije od značaja za preživljavanje ljudi.Prema planu, obaveza čuvanja zaliha kafe će isteći na kraju 2022. godine. Federalna kancelarija za ekonomske zalihe, zaključila je da kafa nije sastojak neophodan za život. Navodi se da kafa skoro i nema kalorije i nije neophodna u ishrani. Obavezu čuvanja zaliha kafe sada ima 15 kompanija uključujući i "Nestle".

Švajcarska ukida nacionalne rezerve kafe, a zalihe joj ističu 2022.Švajcarska je danas objavila planove da se ukinu nacionalne rezerve kafe, što je sistem koji se primenjuje decenijama, posle objave da kafa nije od značaja za preživljavanje ljudi.

Prema planu, obaveza čuvanja zaliha kafe će isteći na kraju 2022. godine, preneo je Rojters.

Federalna kancelarija za ekonomske zalihe, zaključila je da kafa nije sastojak neophodan za život. Navodi se da kafa skoro i nema kalorije i nije neophodna u ishrani.

Obavezu čuvanja zaliha kafe sada ima 15 kompanija uključujući i "Nestle". Količina zaliha je oko 15 tona, što je dovoljno da pokrije tri meseca konzumacije kafe u Švajcarskoj.

Kompanija "Nestle" koja je proizvođač Neskafe, drugi uvoznici i trgovci kafom su prema zakonu u obavezi da čuvaju zalihe sirove kafe.

Država takođe čuva zalihe šećera, pirinča, jestivog ulja i stočne hrane.

Sistem prikupljanja rezervnih zaliha je ustanovljen između Prvog i Drugog svetskog rata, i predstavljao je sistem kojim se Švajcarska pripremala za potencijalnu nestašicu u slučaju rata, nacionalne katastrofe ili epidemije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik