Raspisan konkurs za dodelu sredstava po osnovu oportuniteta

Bez autora
Apr 14 2019

Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije raspisalo je danas novi javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), u ukupnom iznosu od 470 miliona dinara.Zainteresovani za učešće na četvrtom konkursu za dodelu ovih sredstava prijave treba da podnesu u pisanoj formi u roku od 20 dana od oglašavanja konkursa u „Službenom glasniku Republike Srbije“. Pravo učešća imaju svi nosioci projekta iz oblasti javnog interesa, a predlog o raspodeli sredstava donosi komisija Ministarstva pravde koju čine predstavnici relevantnih institucija.

Raspisan konkurs za dodelu sredstava po osnovu oportunitetaMinistarstvo pravde Vlade Republike Srbije raspisalo je danas novi javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), u ukupnom iznosu od 470 miliona dinara.

Zainteresovani za učešće na četvrtom konkursu za dodelu ovih sredstava prijave treba da podnesu u pisanoj formi u roku od 20 dana od oglašavanja konkursa u „Službenom glasniku Republike Srbije“.

Pravo učešća imaju svi nosioci projekta iz oblasti javnog interesa (zdravstvo, kultura, prosveta, humanitarni rad), a predlog o raspodeli sredstava donosi komisija Ministarstva pravde koju čine predstavnici relevantnih institucija.

Na internet prezentaciji Ministarstva pravde objavljeni su kriterijumi za vrednovanje projekata, način i rok za podnošenja prijava, kao i dokumentacija potrebna za učešće na konkursu.

Od 2016. godine, resorno ministarstvo je raspisalo tri javna konkursa za dodelu sredstava po osnovu oportuniteta, i tokom tri godine izdvojilo više od 1,148 milijardi dinara za približno 300 projekata od javnog interesa.

Spisak svih dosadašnjih korisnika sredstava iz prethodna tri konkursa mogu se pronaći na internet prezentaciji Ministarstva pravde.

Ovakav način dodele sredstava po osnovu oportuniteta uveo je transparentnost u postupak raspodele, koji je definisan izmenama Zakona o krivičnom postupku iz 2014. godine u skladu sa Nacionalnom strategijom za borbu protiv korupcije za period od 2013. do 2018. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik