Aco Đukanović gradi hotel u centru Podgorice, sedam spratova, 4.000 kvadrata, dve etaže parkinga?

Bez autora
Apr 15 2019

Na obali Ribnice mogla bi uskoro da počne gradnja turističkog kompleksa od 4.000 metara kvadratnih, jer je brat predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Aco Đukanović dobio gotovo sve potrebne dozvole za to. Kompleks bi trebalo da se gradi u blizini nekadašnje zgrade Direkcije pošta, koja je pre više od deceniju prodata Acu Đukanoviću. U dokumentaciji Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora, navodi se da je na parceli A206/1 planirana zgrada sa dve etaže garaža, sa prizemljem i još sedam spratova, površine 3.930 metara kvadratnih.

Aco Đukanović gradi hotel u centru Podgorice, sedam spratova, 4.000 kvadrata, dve etaže parkinga?Na obali Ribnice mogla bi uskoro da počne gradnja turističkog kompleksa od 4.000 metara kvadratnih, jer je brat predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Aco Đukanović dobio gotovo sve potrebne dozvole za to.

Kompleks bi trebalo da se gradi u blizini nekadašnje zgrade Direkcije pošta, koja je pre više od deceniju prodata Acu Đukanoviću.

U dokumentaciji Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora, u koju su “Vijesti” imale uvid, navodi se da je na parceli A206/1 planirana zgrada sa dve etaže garaža, sa prizemljem i još sedam spratova, površine 3.930 metara kvadratnih.

“Objekat je namenjen za poslovanje različitih sadržaja - administracija, ugostiteljstvo, smještaj turista, sport i rekreacija”, piše u dokumentaciji.

Vlasnik Prve banke nedavno je preko svog preduzeća Republički zavod za urbanizam i projektovanje (RZUP) dobio od podgoričkog Sekretarijata dodatne dozvole.

Radi se o dokumentu kojim gradski Sekretarijat omogućava Đukanoviću produžetak dozvole za katastar instalacija i tehničkih uslova za priključenje na vodovod i kanalizaciju objekta mešovite namjene na parceli A206/1 Zona A, u zahvatu Urbanističkog plana “Stara varoš”.

Produžetak dozvole za priključenje dobio je i za budući rekonstruisani objekat Direkcije pošta, na susednoj parceli A205 u sklopu istog plana.

Za zgradu stare pošte, navodi se, da je namenjena za poslovanje i nadograđuje se za još dve etaže iste namene, odnosno za administraciju.

Za buduću sedmospratnicu, podzemna garaža na dva nivoa, imaće 38 mesta.

Za rekonstruisani objekat nekadašnje Direkcije pošta u sklopu parcele previđeno je bude 20 parking mesta.

Kako su “Vijesti” pisale krajem prošle godine, Đukanović je počeo pripremne radove za radove na pomenutim parcelama, odnosno tada je raščišćen teren iza Direkcije pošta za izgradnju nove ulice za potrebe sedmospratnice.

Postojeća zgrada, nekadašnja Direkcija pošta, Đukanovićevo je vlasništvo, nakon što je 2007. kupio od Telekoma za 1,1 milion evra, dok je susednu parcelu od 657 metara kvadratnih trgovao od porodice Lisičić za preko 300.000 evra.

On je od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada dobio građevinsku dozvolu za izgradnju sedmospratnice i urbanističko-tehničke uslove za dogradnju postojeće zgrade.

Đukanović je godinama izdavao zgradu nekadašnje Direkcije pošta Agenciji za zaštitu ličnih podataka i Zavodu za metrologiju, a na osnovu toga je za nekoliko godina prihodovao preko pola miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik