Zaplijenjena imovina prodata za 537.450 KM

Bez autora
Apr 16 2019

U postupku prinudne naplate Kantonalni porezni uredi Mostar, Zenica i Novi Travnik izvršili su prodaju zaplijenjene imovine poreznih obveznika dužnika u ukupnom iznosu od 537.450 KM, zbog naplate dužnih javnih prihoda.U Kantonalnom poreznom uredu Mostar prodata je imovina poreznog obveznika Dekorativa d.o.o Prozor Rama i to poslovni objekt tkaonica sa ekonomskim dvorištem za 335.100 KM. U Kantonalnom poreznom uredu Zenica prodata je imovina poreznog obveznika Polet d.d. Zenica za 150.000 KM i to dvije poslovne zgrade i šest kontejnera.

Zaplijenjena imovina prodata za 537.450 KMU postupku prinudne naplate Kantonalni porezni uredi Mostar, Zenica i Novi Travnik izvršili su prodaju zaplijenjene imovine poreznih obveznika dužnika u ukupnom iznosu od 537.450 KM, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

U Kantonalnom poreznom uredu Mostar prodata je imovina poreznog obveznika Dekorativa d.o.o Prozor Rama i to poslovni objekt tkaonica sa ekonomskim dvorištem za 335.100 KM. U Kantonalnom poreznom uredu Zenica prodata je imovina poreznog obveznika Polet d.d. Zenica za 150.000 KM i to dvije poslovne zgrade i šest kontejnera.

U Kantonalnom poreznom uredu Novi Travnik prodata je imovina poreznog obveznika BNT traktori i autodizalice Novi Travnik za ukupno 52.350 KM. Prodati su ekonomsko dvorište i dva lagera gotovih proizvoda. U navedenim kantonalnim poreznim uredima prodavana je i imovina drugih poreznih obveznika, ali je ista ostala neprodata, jer nije bilo zainteresiranih kupaca.

Finansijska sredstava koja su ostvarena od javne prodaje zaplijenjene imovine u zavisnosti od vrste dugovanja po osnovu javnih prihoda koje porezni obveznici dužnici nisu izmirili u propisanim rokovima, uplaćena su na račune vanbudžetskih fondova i u budžete kantona i općina, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

PU Federacije BiH podsjeća da je javna prodaja zaplijenjene imovine održana i u Kantonalnim poreznim uredima Goražde, Orašje, Bihać i Ljubuški, ali je zaplijenjena imovina ostala neprodata, iz razloga što za istu nije bilo zainteresiranih kupaca, ili je za kupovinu imovine ponuđena cijena bila neprihvatljiva, jer je bila znatno niža od procijenjene vrijednosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik