Otvorene ponude za izgradnju poddionice Ponirak - Vraca na Koridoru 5C

Bez autora
Apr 21 2019

U operativnom uredu JP ''Autoceste FBiH'' u Sarajevu u petak, 19. aprila, u 12:30 sati obavljeno je javno otvaranje ponuda za izgradnju autoputa na Koridoru 5C, dionica Poprikuše - Zenica sjever, poddionica Ponirak - Vraca. Ponude za izgradnju poddionice Ponirak - Vraca predale su kompanije ''Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S.'' iz Turske i ''Euro-Asfalt'' d.o.o. Poddionica Ponirak - Vraca duga je 2,65 km, a najznačajniji objekt na poddionici je tunel Zenica dužine 2.475 m lijeva cijev i 2.420 m desna cijev. Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci.

Otvorene ponude za izgradnju poddionice Ponirak - Vraca na Koridoru 5CU operativnom uredu JP ''Autoceste FBiH'' u Sarajevu u petak, 19. aprila, u 12:30 sati obavljeno je javno otvaranje ponuda za izgradnju autoputa na Koridoru 5C, dionica Poprikuše - Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Ponirak - Vraca.

Ponude za izgradnju poddionice Ponirak - Vraca predale su kompanije ''Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S.'' (Turska) i ''Euro-Asfalt'' d.o.o. (Bosna i Hercegovina).

Poddionica Ponirak - Vraca duga je 2,65 km, a najznačajniji objekt na poddionici je tunel Zenica dužine 2.475 m lijeva cijev i 2.420 m desna cijev.

Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci.

Izgradnja poddionice Ponirak - Vraca će se finansirati sredstvima osiguranim kod Evropske investicijske banke (EIB) u iznosu od 50 miliona eura i WBIF grant sredstvima, saopćeno je u subotu iz JP ''Autoceste FBiH'' d.o.o. Mostar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik