U RS zapečaćeno 150 radnji zbog neizdavanja računa

Bez autora
Apr 21 2019

Inspektori Poreske uprave RS su od početka godine izvršili ukupno 1.000 kontrola evidentiranja prometa putem fiskalnih kasa te zbog utvrđenih nepravilnosti izdali 428 prekršajnih naloga na ukupan iznos kazne od 264.500 KM.Zbog neizdavanja fiskalnih računa za 150 poreskih obaveznika izrekli su mjeru privremene zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana. Iz Poreske uprave dodaju u saopćenju da je najviše objekata, i to 38, privremeno zatvoreno na teritoriju koji pokriva Područni centar u Banjoj Luci.

U RS zapečaćeno 150 radnji zbog neizdavanja računaInspektori Poreske uprave RS su od početka godine izvršili ukupno 1.000 kontrola evidentiranja prometa putem fiskalnih kasa te zbog utvrđenih nepravilnosti izdali 428 prekršajnih naloga na ukupan iznos kazne od 264.500 KM.

Zbog neizdavanja fiskalnih računa za 150 poreskih obaveznika izrekli su mjeru privremene zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana.

Iz Poreske uprave dodaju u saopćenju da je najviše objekata, i to 38, privremeno zatvoreno na teritoriju koji pokriva Područni centar u Banjoj Luci.

Kontrole evidentiranja prometa putem fiskalnih kasa kontinuirano će biti nastavljene tokom cijele ove godine.

Entitetska Poreska uprava svake godine provodi promotivnu medijsku kampanju „Korak preduzmi, račun uzmi“, čiji je cilj podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa, kao jednu od značajnih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik