Za smanjenje čekanja na granicama 90 miliona dolara

Bez autora
Apr 21 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa šefom kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom o nastavku saradnje na projektima u oblasti transporta, završetku Koridora 10 i unapređenju železničkog sektora. Ona je istakla da resorno ministarstvo u Svetskoj banci ima dobrog partnera, i izrazila zadovoljstvo time što će saradnja biti nastavljena kroz unapređenje transportnog sektora u Srbiji. Podrška koju nam pružate u reformi putnog sektora, ali i u izradi strategije razvoja transporta, izuzetno nam je značajna. Verujem da ćemo uspešno sarađivati i u daljoj reformi železničkog sektora, jer želimo da železnice učinimo još efikasnijim, kako u oblasti upravljanja, tako i u strukturi zaposlenih i povećanja njihovog kapaciteta, poručila je ona.

Za smanjenje čekanja na granicama 90 miliona dolaraPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa šefom kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom o nastavku saradnje na projektima u oblasti transporta, završetku Koridora 10 i unapređenju železničkog sektora.

Mihajlović je istakla da resorno ministarstvo u Svetskoj banci ima dobrog partnera, i izrazila zadovoljstvo time što će saradnja biti nastavljena kroz unapređenje transportnog sektora u Srbiji.

Podrška koju nam pružate u reformi putnog sektora, ali i u izradi strategije razvoja transporta, izuzetno nam je značajna. Verujem da ćemo uspešno sarađivati i u daljoj reformi železničkog sektora, jer želimo da železnice učinimo još efikasnijim, kako u oblasti upravljanja, tako i u strukturi zaposlenih i povećanja njihovog kapaciteta, poručila je ona.

Ndegva je, zahvalivši Mihajlović na posvećenosti projektima koje zajednički realizuju, preneo da je Svetska banka juče odobrila regionalni projekat olakšavanja trgovine i transporta na Zapadnom Balkanu, vredan 90 miliona dolara, sa posebnim fokusom na uklanjanju nefizičkih barijera i smanjenju čekanja na granicama.

On je naveo da je upravo otklanjanje barijera kako bi se smanjilo vreme zadržavanja na granicama jedna od glavnih inicijativa potpredsednice Vlade u razgovorima sa svim predstavnicima zemalja regiona i međunarodnim finansijskim institucijama.

Na sastanku je bilo reči i o realizaciji projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, kao i o izradi studije o rodnoj ravnopravnosti u transportnom sektoru koju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost sprovodi uz podršku Svetske banke.

U skladu sa tim, konstatovano je da je Srbija u ovoj oblasti primer dobre prakse u regionu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik