Dozvola "Vodafonu" za tranzit kroz Srbiju

Bez autora
Apr 21 2019

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge izdala je dozvolu britanskoj firmi "Vodafon" za obavljanje delatnosti elektronskih komunikacija u oblasti javnih komunikacionih mreža i usluga. Ovaj operater neće pružati usluge korisnicima, jer je dozvola dobijena isključivo za tranzitni prenos optičkih signala kroz Srbiju. Zasada neće biti pristupnih tačaka za povezivanje s drugim mrežama operatera elektronskih komunikacija i neće biti omogućeno pružanje usluga krajnjim korisnicima u Srbiji. Direktor RATEL-a Vladica Tintor rekao je povodom dolaska stranog operatera na domaće tržište da je dobro da ima novih operatera, a da je jedan od glavnih zadataka agencije obezbeđivanje konkurentnost na tržištu elektronskih komunikacija. Građanima omogućavamo izbor, a regulativa i u elektronskim komunikacijama i poštanskim uslugama usklađena je sa evropskim standardima u ovoj oblasti, rekao je Tintor.

Dozvola "Vodafonu" za tranzit kroz SrbijuRegulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) izdala je dozvolu britanskoj firmi "Vodafon" za obavljanje delatnosti elektronskih komunikacija u oblasti javnih komunikacionih mreža i usluga.

Ovaj operater neće pružati usluge korisnicima, jer je dozvola dobijena isključivo za tranzitni prenos optičkih signala kroz Srbiju.

Zasada neće biti pristupnih tačaka za povezivanje s drugim mrežama operatera elektronskih komunikacija i neće biti omogućeno pružanje usluga krajnjim korisnicima u Srbiji.

Direktor RATEL-a Vladica Tintor rekao je povodom dolaska stranog operatera na domaće tržište da je dobro da ima novih operatera, a da je jedan od glavnih zadataka agencije obezbeđivanje konkurentnost na tržištu elektronskih komunikacija.

- Građanima omogućavamo izbor, a regulativa i u elektronskim komunikacijama i poštanskim uslugama usklađena je sa evropskim standardima u ovoj oblasti - rekao je Tintor.

U RATEL-ovoj evidenciji registrovana su 34 operatera optičkih mreža za transport u Srbiji. Neki od tih operatera koriste vlastitu optičku mrežu za transport kao mrežu za pružanje usluga krajnjim korisnicima, dok drugi iznajmljuju svoju optičku mrežu ili delove te mreže drugim operaterima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik