Porodiljama veća primanja: Mesečno minimalac zagarantovan

Bez autora
Apr 21 2019

Komisija Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, uputila je Ministarstvu za rad analizu primene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. Predloženo je nekoliko izmena, o kojima će narodni poslanici najverovatnije raspravljati na prolećnom zasedanju.Govoreći o izmenama zakona o finansijskoj podršci porodica s decom, ministarka Slavica Đukić Dejanovićeva je iznela očekivanje da će sve te žene u drugoj polovini godine imati više finansijskih sredstava nego do sada. Ona je rekla da će vlada u aprilu da završi "taj posao i tokom prolećnog zasedanja uputiti tekst zakona Skupštini" i da će poslanici relativno brzo staviti izmene zakona na dnevni red.

Porodiljama veća primanja: Mesečno minimalac zagarantovanKomisija Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, uputila je Ministarstvu za rad analizu primene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Predloženo je nekoliko izmena, o kojima će narodni poslanici najverovatnije raspravljati na prolećnom zasedanju.

Govoreći o izmenama zakona o finansijskoj podršci porodica s decom, za Prvu TV ministarka Slavica Đukić Dejanovićeva je iznela očekivanje da će sve te žene u drugoj polovini godine imati više finansijskih sredstava nego do sada.

Ona je rekla da će vlada u aprilu da završi "taj posao i tokom prolećnog zasedanja uputiti tekst zakona Skupštini" i da će poslanici relativno brzo staviti izmene zakona na dnevni red.

Niko neće primiti manje novca nego što iznosi minimalac, istakla je ministarka.

Postojeći zakon je izglasan u julu prošle godine. Prilikom primene zakona, primećeni su određeni nedostaci, koji će se ovom dopunom eliminisati.

"Mi smo uočili da tri kategorije žena nisu u ravnopravnom statusu. To su one sa velikim primanjima, one koje su se zaposlile i u tom mesecu zatrudnele i one koje su radile manje šest meseci. Njihov status će se popraviti", naglašava Đukić-Dejanović.

Prema njenim rečima, oni su imali manje novca, nego što bi imali prethodnim Zakonom.

Prema njenim rečima, analiza je bila veoma detaljna, da se ne bi narušila finasijska stabilnost države.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik