Grčka briga: Cena suvlakija ide na 3 evra zbog pomora svinja u Kini?

Bez autora
Apr 22 2019

Novoformirani sindikat proizvođača suvlakija iz Atine objavio je bi cena suvlakija, tradicionalnog jela "za poneti" koje vole i turisti i lokalci u Grčkoj, mogla da ode na tri evra zbog povećanja cene svinjskog mesa u svetu.ANA prenosi da su nakon ove izjave reagovali predstavnici lanaca brze hrane i prodavci suvlakija u pokušaju da umire situaciju. Mnogi od prodavaca sa kojima je razgovarala grčka agencija kazali su da očekuju da će apsorbovati dodatne troškove i da će cene pita girosa i girosa ostati nepromenjene, dok su drugi bili obazriviji u izjavama i nisu isključili da se na teret potrošača prebaci povećanje od 0,1 evra.

Grčka briga: Cena suvlakija ide na 3 evra zbog pomora svinja u Kini?Novoformirani sindikat proizvođača suvlakija iz Atine objavio je bi cena suvlakija, tradicionalnog jela "za poneti" koje vole i turisti i lokalci u Grčkoj, mogla da ode na tri evra zbog povećanja cene svinjskog mesa u svetu.

ANA prenosi da su nakon ove izjave reagovali predstavnici lanaca brze hrane i prodavci suvlakija u pokušaju da umire situaciju. Mnogi od prodavaca sa kojima je razgovarala grčka agencija kazali su da očekuju da će apsorbovati dodatne troškove i da će cene pita girosa i girosa ostati nepromenjene, dok su drugi bili obazriviji u izjavama i nisu isključili da se na teret potrošača prebaci povećanje od 0,1 evra (10 evrocenti).

ANA navodi da je cena svinjetine skočila zbog povećane prodaje tog mesa iz Evrope u Kinu, nakon što su pomori zbog bolesti desetkovali farme svinja u toj zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik