Zagreb traži investitora za Blok Badel, projekt vrijedan 750 milijuna kuna

Bez autora
Apr 22 2019

Grad Zagreb raspisao je javni poziv za potencijalne investitore u realizaciji i razvoju projekta Blok Badel. Riječ je o prostoru u centru grada površine oko 30 tisuća četvornih metara omeđenom Vlaškom, Šubićevom, Martićevom i Derenčinovom ulicom. Očekivana vrijednost investicije je oko 750 milijuna kuna. Od potencijalnih investitora traži se da ukupna vrijednost njihovih realiziranih projekata bude minimalno milijardu eura, iskustvo u obnovi i prenamjeni povijesnih ili zaštićenih objekata u posljednjih deset godina te iskustvo u realizaciji projekata javno-privatnog partnerstva minimalne vrijednosti 75 milijuna kuna. Ponude u kojima se ne dostave dokazi o razvoju sličnih projekata u posljednjih deset godina te dokazi o projektima razvoja rezidencijalnih, uredskih, hotelskih i multifunkcionalnih objekata neće se razmatrati.

Zagreb traži investitora za Blok Badel, projekt vrijedan 750 milijuna kunaGrad Zagreb raspisao je javni poziv za potencijalne investitore u realizaciji i razvoju projekta Blok Badel. Riječ je o prostoru u centru grada površine oko 30 tisuća četvornih metara omeđenom Vlaškom, Šubićevom, Martićevom i Derenčinovom ulicom. Očekivana vrijednost investicije je oko 750 milijuna kuna, piše Točka na i.

Od potencijalnih investitora traži se da ukupna vrijednost njihovih realiziranih projekata bude minimalno milijardu eura, iskustvo u obnovi i prenamjeni povijesnih ili zaštićenih objekata u posljednjih deset godina te iskustvo u realizaciji projekata javno-privatnog partnerstva minimalne vrijednosti 75 milijuna kuna.

Ponude u kojima se ne dostave dokazi o razvoju sličnih projekata u posljednjih deset godina te dokazi o projektima razvoja rezidencijalnih, uredskih, hotelskih i multifunkcionalnih objekata neće se razmatrati.

Natječaj za Blok Badel bit će otvoren mjesec dana, do 15. svibnja, a odabrani investitor trebao bi biti poznat početkom lipnja.

"Lokacija ima veliki potencijal s obzirom na položaj, odlično je povezana sredstvima javnog prijevoza, u blizini je parkinga (garaža), centra grada, gradskih okupljališta te povijesnih i kulturnih znamenitosti. Realizacijom projekta planira se obnova, gradnja i uređenje cijelog bloka kao jedinog bloka u ovom dijelu grada koji nije dovršen i koji nema jasno određenu urbanu strukturu i namjenu. Cilj je dovršiti nedovršen donjogradski blok, koji će izgledom oplemeniti pogled iz smjera Šubićeve, Martićeve i Derenčinove ulice, a s ostalim okolnim ulicama i javnim prostorima stvoriti neposrednu ili posrednu povezanost te predmetni prostor učiniti novim čimbenikom identiteta ovog dijela grada i središtem odvijanja značajnijih poslovnih, turističko - ugostiteljskih i kulturno-umjetničkih događanja, ali i mjestom za kvalitetan život njegovih današnjih i budućih stanovnika", stoji u opisu projekta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik