Sojaprotein pokriva gubitak kapitalom i budućim poslovanjem

Bečejski "Sojaprotein" prošlu poslovnu godinu završio je sa gubitkom od 2.789 miliona dinara, konstatovala je skupština ovog akcionarskog društva na danas održanoj sednici i donela odluku da ovaj gubitak bude pokriven u iznosu od 1.518 miliona dinara. Delimično pokrivanje gubitka, u iznosu od 1,5 milijardi dinara, biće na teret osnovnog kapitala "Sojaproteina", dok će 13,8 miliona dinara biti na teret neraspoređene dobiti, navodi se u obaveštenju kompanije objavljenom na Beogradskoj berzi. Deo gubitka od 1,2 milijarde dinara biće pokriven iz budućeg poslovanja, odlučila je skupština "Sojaproteina". U poslovnoj 2018. godini ukupni prihodi ove kompanije bili su 14,5 milijardi dinara, a rashodi su iznosili 17,3 milijarde dinara.

Sojaprotein pokriva gubitak kapitalom i budućim poslovanjemBečejski "Sojaprotein" prošlu poslovnu godinu završio je sa gubitkom od 2.789 miliona dinara, konstatovala je skupština ovog akcionarskog društva na danas održanoj sednici i donela odluku da ovaj gubitak bude pokriven u iznosu od 1.518 miliona dinara.

Delimično pokrivanje gubitka, u iznosu od 1,5 milijardi dinara, biće na teret osnovnog kapitala "Sojaproteina", dok će 13,8 miliona dinara biti na teret neraspoređene dobiti, navodi se u obaveštenju kompanije objavljenom na Beogradskoj berzi.

Deo gubitka od 1,2 milijarde dinara biće pokriven iz budućeg poslovanja, odlučila je skupština "Sojaproteina".

U poslovnoj 2018. godini ukupni prihodi ove kompanije bili su 14,5 milijardi dinara, a rashodi su iznosili 17,3 milijarde dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik