Od juna povoljne kamate na kredite za kupovinu oranica

Bez autora
May 09 2019

Poljoprivrednicima mlađim od 40 godina od sredine juna biće ponuđeni krediti za kupovinu oranica na 20 godina, izjavio je resorni ministar Branislav Nedimović.Krediti će se odobravati uz povoljne kamate, koje će najverovatnije iznositi 1,9 do 1,95 odsto, rekao je Nedimović. On je rekao da bi na predstojećem Sajmu poljoprivrede trebalo da bude potpisan memorandum s Poštanskom štedionicom i da će se tada znati detalji kreditiranja. Prema njegovim rečima, maksimalni iznos pozajmice najverovatnije će biti između 50.000 do 60.000 evra.

Od juna povoljne kamate na kredite za kupovinu oranicaPoljoprivrednicima mlađim od 40 godina od sredine juna biće ponuđeni krediti za kupovinu oranica na 20 godina, izjavio je resorni ministar Branislav Nedimović.

Krediti će se odobravati uz povoljne kamate, koje će najverovatnije iznositi 1,9 do 1,95 odsto, rekao je Nedimović.

On je u intervjuu za "Politiku" rekao da bi na predstojećem Sajmu poljoprivrede trebalo da bude potpisan memorandum s Poštanskom štedionicom i da će se tada znati detalji kreditiranja.

Prema njegovim rečima, maksimalni iznos pozajmice najverovatnije će biti između 50.000 do 60.000 evra.

"Prioritet će imati mladi poljoprivrednici, a ako bude viška novca, moći će da konkurišu i ostali", rekao je Nedimović.

Te pozajmice najverovatnije će biti odobravane bez učešća, dok će garancija biti hipoteka na kupljenu parcelu.

"Na ovaj način poljoprivrednici će, za sada, moći da kupuju zemljište samo u privatnoj svojini. Posle izmena zakona o zemljištu, isti aranžman mogao bi da bude ponuđen i za kupovinu državnih oranica", istakao je Nedimović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik