Nemački "Pašal" dolazi u Čačak?

Bez autora
May 19 2019

Još jedna nemačka kompanija stiže u Čačak, a nezvanično se saznaje da će firma "Pašal" koja se bavi proizvodnjom i inženjeringom sistema za šalovanje, te brzom i modernom gradnjom, sa sedištem u Švarcvaldu, biti locirana na kružnom putu, u pogonu preduzeća"Helvetik"koje je njihov stari partner. "Pašal" je ogromnakompanija koja zapošljava više od 20.000 radnika, pa zajednički osnivamo Regionalni centar za Balkan i istočnu Evropu u kojem će se i proizvoditi određene komponente za "Kleter" i tunelske sisteme, a predviđeni su još obuka i inženjering za rad sa modernim sistemima gradnje, kaže vlasnik čačanskog partnerskog preduzeća "Helvetik" Slaviša Marković.

Nemački "Pašal" dolazi u Čačak?Još jedna nemačka kompanija stiže u Čačak, a nezvanično se saznaje da će firma "Pašal" koja se bavi proizvodnjom i inženjeringom sistema za šalovanje, te brzom i modernom gradnjom - sa sedištem u Švarcvaldu - biti locirana na kružnom putu, u pogonu preduzeća"Helvetik"koje je njihov stari partner.

- "Pašal" je ogromnakompanija koja zapošljava više od 20.000 radnika, pa zajednički osnivamo Regionalni centar za Balkan i istočnu Evropu u kojem će se i proizvoditi određene komponente za "Kleter" i tunelske sisteme, a predviđeni su još obuka i inženjering za rad sa modernim sistemima gradnje - kaže vlasnik čačanskog partnerskog preduzeća "Helvetik" Slaviša Marković.

Ipak, o dolasku velike nemačke kompanije u grad na Moravi će se više znati tek kada gradonačelnik Čačka Milun Todorović 28. maja ugosti jednog od ključnih rukovodećih ljudi nemačke kompanije Stefana Linkea, kojem će domaćin u Srbiji biti Slaviša Marković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik