Zdrava hrana unosan biznis: Slavni investiraju 300 miliona dolara u alternative mesu

Bez autora
May 20 2019

Kompanija „Imposibl fuds“ prikupila je još 300 miliona dolara kako bi pokrenula dodatnu proizvodnju i zadovoljila veću potražnju za biljnim alternativama mesu. U investiranju u proizvodnju pridružile su se mnoge slavne osobe. Džej Zi, Kejti Peri, Serena Vilijams, Džejden Smit, Trevor Noa i Zed, samo su neki od mnogih investitora koje je Impossible Foods pomenuo prošle nedelje. Poslednji krug finansiranja predvodio je glavni raniji investitor Temasek, singapurska investiciona kompanija, kompanija Horizon Ventures, firma iz Hong Konga. Sve u svemu, Impossible Foods je ukupno prikupio više od 750 miliona dolara investicija. Ulaganje slavnih u Impossible može biti još jedan znak da su realne alternative za meso zaista u trendu.

Zdrava hrana unosan biznis: Slavni investiraju 300 miliona dolara u alternative mesuKompanija „Imposibl fuds“ prikupila je još 300 miliona dolara kako bi pokrenula dodatnu proizvodnju i zadovoljila veću potražnju za biljnim alternativama mesu. U investiranju u proizvodnju pridružile su se mnoge slavne osobe.

Džej Zi, Kejti Peri, Serena Vilijams, Džejden Smit, Trevor Noa i Zed, samo su neki od mnogih investitora koje je Impossible Foods pomenuo prošle nedelje, kako prenosi CNN.

Poslednji krug finansiranja predvodio je glavni raniji investitor Temasek, singapurska investiciona kompanija, kompanija Horizon Ventures, firma iz Hong Konga.

Sve u svemu, Impossible Foods je ukupno prikupio više od 750 miliona dolara investicija, preneo je Poslovni dnevnik.

Ulaganje slavnih u Impossible može biti još jedan znak da su realne alternative za meso zaista u trendu.

Neki potrošači pokušavaju da jedu manje mesa iz zdravstvenih razloga i da smanje svoj negativni utecaj na prirodnu sredinu, tako da je potražnja za proteinima na bazi biljaka u porastu.

Ove godine, Impossible Foods je doživeo takav porast potražnje da je ponestalo proizvoda.

Impossible planira da zaposli najmanje 50 novih radnika u pogonu Ouklendu u Kaliforniji, koja trenutno ima oko 70 stalno zaposlenih. Takođe planira otvaranje više novih proizvodnih pogona, izjavio je prošle nedelje za CNN finansijski direktor Dejvid Li.

Li je rekao da misli da će "biti potrebno malo vremena" pre nego što Impossible uspe da zadovolji nivo potražnje koju danas vidi.

Impossible Foods i njegov konkurent Beyond Meat (BYND), koji je početkom ovog meseca imao vrlo uspješnu inicijalnu javnu ponudu (IPO), ciljaju na mesojede koji žele da diverzifikuju ishranu, umesto na vegane i vegetarijance.

Kako mesojedi postaju otvoreniji za konzumiranje belančevina na bazi biljaka, potražnja će i dalje rasti, rekao je Li.

Lee je dodao da će kompanija, osnovana 2011. godine, morati i dalje značajno da raste kako bi zadovoljila sve veću potražnju.

Impossible trenutno prodaje svoje proteinske proizvode na biljnoj bazi samo restoranima, ali ove godine planira lansiranje u maloprodajne objekte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik