Dronovi ukrali posao golubovima pismonošama

Bez autora
May 20 2019

Jedna od kompanija DHL-a počela je prvu dostavu bespilotnim letelicama - dronovima, unutar grada, u južnoj kineskoj metropoli Guandžou.Letelica s transportnim kutijama težine do pet kilograma sa ekspresnom pošiljkom pokriva prostor od osam kilometara između dveju stanica. Projekt dostave dronovima vode zajednički DHL-Sinotrans i kineski proizvođač dronova EHang, što je prvi slučaj da međunarodna poštanska kompanija radi na liniji za dostavu dronovima u Kini.

Dronovi ukrali posao golubovima pismonošamaJedna od kompanija DHL-a počela je prvu dostavu bespilotnim letelicama - dronovima, unutar grada, u južnoj kineskoj metropoli Guandžou.

Letelica s transportnim kutijama težine do pet kilograma sa ekspresnom pošiljkom pokriva prostor od osam kilometara između dveju stanica.

Projekt dostave dronovima vode zajednički DHL-Sinotrans i kineski proizvođač dronova EHang, što je prvi slučaj da međunarodna poštanska kompanija radi na liniji za dostavu dronovima u Kini.

"Dinamizam brzorastućeg kineskog tržišta čini idealno mestu za liniju", rekao je Džek O'Nil, zamenik direktora DHL Expressa u Kini, piše National Geographic Srbija.

Dron skuplja koverte s klijentovim dokumentima dva puta dnevno, i češće ako je potrebno i dostavlja ih u servisni centar DHL-a.

To obavi za osam minuta, dok je automobilu potrebno 40 minuta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik