Ljubljanske mlekarne proizvodit će Siggi's Skyr za cijelu Europu

Bez autora
May 20 2019

Svojom suvremenom tehnološkom opremom i naprednim procesima u Lactalis Grupi, Ljubljanske mlekarne su u samom vrhu. Stoga ne čudi da su početkom godine upravo ovdje počeli proizvoditi brand islandskog desertnog jogurta Skyr Siggi za cijelu Europu. Lactalis, vlasnik Ljubljanskih mlekarni i Dukata, preuzeo je Skyr Siggi početkom 2018. godine, a nakon godinu dana testiranja, proizvodnja je povjerena Ljubljanskim mljekarama. Siggi jogurt će se ove godine proizvoditi za osam tržišta, osim u Sloveniji, za Veliku Britaniju, Portugal, Francusku, Belgiju, Nizozemsku, Italiju i Hrvatsku, a proizvodit će manje od 1.500 tona. Za jednu čašu siggi's skyra potrebno je do četiri puta više mlijeka nego za čašu običnog jogurta.

Ljubljanske mlekarne proizvodit će Siggi's Skyr za cijelu EuropuSvojom suvremenom tehnološkom opremom i naprednim procesima u Lactalis Grupi, Ljubljanske mlekarne su u samom vrhu.  Stoga ne čudi da su početkom godine upravo ovdje počeli proizvoditi brand islandskog desertnog jogurta Skyr Siggi za cijelu Europu.

Lactalis, vlasnik Ljubljanskih mlekarni i Dukata, preuzeo je Skyr Siggi početkom 2018. godine, a nakon godinu dana testiranja, proizvodnja je povjerena Ljubljanskim mljekarama. Siggi jogurt će se ove godine proizvoditi za osam tržišta, osim u Sloveniji, za Veliku Britaniju, Portugal, Francusku, Belgiju, Nizozemsku, Italiju i Hrvatsku, a proizvodit će manje od 1.500 tona.

Za jednu čašu siggi's skyra potrebno je do četiri puta više mlijeka nego za čašu običnog jogurta. Procesom cijeđenja, koji je karakterističan upravo za proizvodnju skyra, dobiva se gust jogurt bogat proteinima (s 14 do 16 g po porciji). Siggi's skyr ne sadrži umjetna sladila, boje i arome, a odlikuje ga 0% mliječne masti te 30% manje šećera u odnosu na druge voćne jogurte.

Nakon SAD-a siggis's skyr stigao je ove godine u Europu gdje je gotovo istovremeno lansiran u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i Sloveniji, potom u Portugalu, a nedavno i u Australiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik