Taksa za turiste i ulazak u zemlju: Novi Zeland nemilosrdan prema strancima

Bez autora
May 21 2019

Novozelandska vlada odlučila je da pomiri eksplozivan rast broja turista i zaštitu onoga što ih tu najviše privlači - netaknutu prirodu. Novozelandsko prirodno i kulturno nasleđe srž je našeg turizma i našeg nacionalnog identiteta, rekla je ministar zaštite okoline Eugenie Sage. Ne želeći da se odreknu turista, ali i sačuvaju svoje prirodno bogatstvo, vlada je predstavila novu i, kako kažu, sofisticiranu strategiju istovremenog širenja infrastrukture i čuvanja predela. Zajednički su je sastavila dva ministarstva, turizma i zaštite okoline. Novac za to će se osigurati iz regionalnih razvojnih fondova, ali i novom taksom za posetioce. Od oktobra ove godine vlada će turistima naplaćivati 35 novozelandskih dolara na ulasku u zemlju.

Taksa za turiste i ulazak u zemlju: Novi Zeland nemilosrdan prema strancimaNovozelandska vlada odlučila je da pomiri eksplozivan rast broja turista i zaštitu onoga što ih tu najviše privlači - netaknutu prirodu.

"Novozelandsko prirodno i kulturno nasleđe srž je našeg turizma i našeg nacionalnog identiteta", rekla je ministar zaštite okoline Eugenie Sage.

Ne želeći da se odreknu turista, ali i sačuvaju svoje prirodno bogatstvo, vlada je predstavila novu i, kako kažu, sofisticiranu strategiju istovremenog širenja infrastrukture i čuvanja predela. Zajednički su je sastavila dva ministarstva, turizma i zaštite okoline.

Novac za to će se osigurati iz regionalnih razvojnih fondova, ali i novom taksom za posetioce.

Od oktobra ove godine vlada će turistima naplaćivati 35 novozelandskih dolara na ulasku u zemlju.

Prošle godine tu zemlju je posetilo 3,8 miliona inostranih turista. Prihod od taksi će nameniti zaštiti okoline i ulaganju u infrastrukturu.

Očekuje se da će do 2025. broj inostranih turista narasti na pet miliona.

"I kako broj turista raste, moramo osigurati da naša turistička industrija bude deo rešenja u problemima zaštite okoline", rekla je Sage.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik