Kineski avio-prevoznik traži odštetu od Boinga

Bez autora
May 21 2019

"Čajna istern erlajns" saopštio je danas da je podneo formalni zahtev kojim od Boinga traži odštetu za gubitke zbog "prizemljenja“ Boingovog aviona 737 Maks.Prizemljenje aviona 737 Maks od 11. marta izazvalo je relativno velike gubitke za Čajna istern erlajns, saopštio je kineski avio-prevoznik tamošnjim dnevnim novinama i dodao da očekuje da će s protokom vremena gubici postajati sve veći. Kina je bila među prvim zemljama koje su prizemljile Boingov 737 Maks u martu kao odgovor na nesreće koje su se dogodile sa tim modelom aviona.

Kineski avio-prevoznik traži odštetu od Boinga"Čajna istern erlajns" saopštio je danas da je podneo formalni zahtev kojim od Boinga traži odštetu za gubitke zbog "prizemljenja“ Boingovog aviona 737 Maks.

"Prizemljenje aviona 737 Maks od 11. marta izazvalo je relativno velike gubitke za Čajna istern erlajns", saopštio je kineski avio-prevoznik tamošnjim dnevnim novinama i dodao da očekuje da će s protokom vremena gubici postajati sve veći.

Kina je bila među prvim zemljama koje su prizemljile Boingov 737 Maks u martu kao odgovor na nesreće koje su se dogodile sa tim modelom aviona.

Tokom vikenda Boing je priznao nedostatke softvera simulatora leta koji se koristi za obuku pilota tog aviona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik