Prodata imovina Konfekcije Borac za 187.112 KM

Bez autora
May 30 2019

U postupku prinudne naplate Kantonalni porezni ured Novi Travnik izvršio je prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika dužnika Konfekcija Borac d.d. Travnik, u ukupnom iznosu 187.112 KM, zbog naplate dužnih javnih prihoda. Prodata su dva poslovna objekta i zemljište, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH. Finansijska sredstava koja su ostvarena od javne prodaje zaplijenjene imovine uplaćena su za izmirenje dužnih obaveza poreznog obveznika po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje. Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje da se naplate dužne obaveze po osnovu javnih prihoda. Zaplijena imovine i prodaja zaplijenjene imovine je krajnja mjera koja se poduzima u postupku naplate dužnih javnih prihoda.

Prodata imovina Konfekcije Borac za 187.112 KMU postupku prinudne naplate Kantonalni porezni ured Novi Travnik izvršio je prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika dužnika Konfekcija Borac d.d. Travnik, u ukupnom iznosu 187.112 KM, zbog naplate dužnih javnih prihoda. Prodata su dva poslovna objekta i zemljište, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Finansijska sredstava koja su ostvarena od javne prodaje zaplijenjene imovine uplaćena su za izmirenje dužnih obaveza poreznog obveznika po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje da se naplate dužne obaveze po osnovu javnih prihoda. Zaplijena imovine i prodaja zaplijenjene imovine je krajnja mjera koja se poduzima u postupku naplate dužnih javnih prihoda. Međutim, zaplijenjena imovina se veoma teško prodaje, jer za kupovinu iste uglavnom nema zainteresiranih kupaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik