Novi pravilnik o prodaji robe biljnog porekla na jesen

Bez autora
Jun 09 2019

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović otvorio je danas Sajam poljoprivrede "Agrosirm" u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici.Nedimović je tom prilikom istakao da je solarna ploča na prikolici ''Dubrava'' budućnost i da predstavlja revoluciju na srpskom tržištu. To je, kako je objasnio, glavna poenta ove manifestacije – da promoviše ono što je srpski proizvod, da takvih proizvoda bude što više na tržištu, kako bi pronašao što veći broj kupaca. Ministar je najavio novi pravilnik koji će se odnositi na prodaju robe biljnog porekla, a koji bi trebalo da bude donesen na jesen, istakavši da se tu pre svega misli na kompote, džemove i sve druge proizvode od voća i povrća.

Novi pravilnik o prodaji robe biljnog porekla na jesenMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović otvorio je danas Sajam poljoprivrede "Agrosirm" u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici.

Nedimović je tom prilikom istakao da je solarna ploča na prikolici ''Dubrava'' budućnost i da predstavlja revoluciju na srpskom tržištu.

To je, kako je objasnio, glavna poenta ove manifestacije – da promoviše ono što je srpski proizvod, da takvih proizvoda bude što više na tržištu, kako bi pronašao što veći broj kupaca.

Ministar je najavio novi pravilnik koji će se odnositi na prodaju robe biljnog porekla, a koji bi trebalo da bude donesen na jesen, istakavši da se tu pre svega misli na kompote, džemove i sve druge proizvode od voća i povrća.

Prema njegovim rečima, moramo da damo malim proizvođačima mogućnost da za male serije ne moraju da budu organizovani kao industrija, nego samo da zadovoljavaju bezbednosne kriterijume i da mogu da izađu na tržište, jer će imati na svom proizvodu oznaku države o kvalitetu proizvoda.

Na dvodnevnom sajmu učestvuje više od 100 izlagača iz oblasti poljomehanizacije, proizvođači stočne hrane, mesnih proizvoda, mlekare, vinarije, klanice i druge firme.

Na sajmu, koji se po drugi put organizuje u KPZ u Sremskoj Mitrovici, biće prikazane i poljoprivredne mašine koje se proizvode u tom zavodu – prikolice, drljače, felne, dizalice i drugo.

Organizatori poljoprivrednog sajma su KPZ, Regionalna privredna komora Sremskog okruga i Grad Sremska Mitrovica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik