Turci u Kotoru grade 500 stanova

Bez autora
Jun 10 2019

Na području kotorskog naselja Kavač u toku je intenzivna gradnja a, prema podacima mjesne zajednice, to mjesto dobiće oko 500 novih stambenih jedinica čiji su investitori uglavnom državljani Turske. Predsjednik MZ Kavač Jovan Čelanović ističe da se na tom području intenzivno kupuju placevi i grade objekti, pa je broj stanovnika znatno povećan u odnosu na proteklih nekoliko godina. Po mom saznanju trenutno ima desetak zemljišnih parcela koje su kupili Turci, a čije se površine kreću od deset do 20 hiljada metara kvadratnih. Tu se, po našim računicama, gradi do 500 stanova, možda i više. Neke zgrade su već izgrađene ugrubo, neke su tek počele da se grade, a za pojedine je u pripremi dokumentacija, ističe Čelanović. Naglašava i da radovi na izgradnji vodovodne mreže u Kavču, započeti 14. septembra prošle godine sa rokom od 70 dana, još uvijek nisu okončani.

Turci u Kotoru grade 500 stanovaNa području kotorskog naselja Kavač u toku je intenzivna gradnja a, prema podacima mjesne zajednice, to mjesto dobiće oko 500 novih stambenih jedinica čiji su investitori uglavnom državljani Turske.

Predsjednik MZ Kavač Jovan Čelanović ističe da se na tom području intenzivno kupuju placevi i grade objekti, pa je broj stanovnika znatno povećan u odnosu na proteklih nekoliko godina, piše Dan.

"Po mom saznanju trenutno ima desetak zemljišnih parcela koje su kupili Turci, a čije se površine kreću od deset do 20 hiljada metara kvadratnih. Tu se, po našim računicama, gradi do 500 stanova, možda i više. Neke zgrade su već izgrađene ugrubo, neke su tek počele da se grade, a za pojedine je u pripremi dokumentacija”, ističe Čelanović.

Naglašava i da radovi na izgradnji vodovodne mreže u Kavču, započeti 14. septembra prošle godine sa rokom od 70 dana, još uvijek nisu okončani.

"Postavljen je glavni vod, nešto je napravljeno, zatrpano i trebalo bi asfaltirati put. Međutim, Opština nije usvojila budžet i novac ne može da se isplati. Tako da radovi nisu završeni”, pojašnjava Čelanović i podsjeća da Kavač ima tri izvora i da u donjem dijelu naselja voda ponekad fali, ali i da je pojedine kuće u gornjem dijelu naselja ljeti nemaju danima.

Prema njegovim riječima zajedno sa vodovodnom, se trebala izgraditi i kanalizaciona mreža, zbog čijeg nepostojanja su još u funkciji septičke jame, do čijeg izlivanja često dolazi tokom ljeta.

Kaže da je Kavču potrebno igralište za djecu, da treba pokositi rastinje uz putni pojas i sanirati ceste ka brdu Vrmac.

Čelanović ističe i neriješen problem napuštene stoke koja slobodno luta Kavčem i čiji se broj uvećava. U pitanju su, kaže, goveda, koze, ovce, koji mještanima prave štetu na imanjima, ulaze u bašte, voćnjake.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik