Rusi zakupili tivatsku rivu za 58.000 evra

Bez autora
Jun 15 2019

Opština Tivat izgubila je pravo korišćenja sopstvene gradske rive i pristaništa, jer je na tenderu Morskog Dobra za davanje u zakup rive Pine u Tivtu za narednih pet godina pobedila privatna firma koja poseduje turističke brodove "Knez Lipovac" i "Knez Lipovac 2". Naime, firma koja upravlja brodovima, a iza koje prema nezvaničnim informacijama stoji ruski kapital, izlicitirala je zakup Pina za narednih pet godina. Oni su za to ponudili više od 58.000 evra. Tivatsko Komunalno preduzeće koje je bilo zakupac Pina u protekle tri godine, nudilo je zakupninu od 57.000, ali nije moglo da se nadmeće sa ponudom privatnika.

Rusi zakupili tivatsku rivu za 58.000 evraOpština Tivat izgubila je pravo korišćenja sopstvene gradske rive i pristaništa, jer je na tenderu Morskog Dobra za davanje u zakup rive Pine u Tivtu za narednih pet godina pobedila privatna firma koja poseduje turističke brodove "Knez Lipovac" i "Knez Lipovac 2".

Naime, firma koja upravlja tim brodovima, a iza koje, prema nezvaničnim informacijama, stoji ruski kapital, izlicitirala je zakup Pina za narednih pet godina. Oni su za to ponudili više od 58.000 evra, pišu Vijesti.

Tivatsko Komunalno preduzeće koje je bilo zakupac Pina u protekle tri godine, nudilo je zakupninu od 57.000, ali nije moglo da se nadmeće sa ponudom privatnika.

Morsko Dobro je na tenderu raspisanom 27. maja zainteresovanim zakupcima ponudilo gradsku rivu Pine - čvrsto izgrađeno pristanište sa dužinom operativne obale za pristajanje od 120 metara i ukupnom površinom kopna od 240 kvadrata. Namena tog prostora u Programu objekata obalne infrastrukture za period 2019-2023. godine je pristajanje plovnih objekata, a početna cena zakupa iznosila je 2.880 evra.

Pine je inače, tokom većeg dela godine, polazna stanica brojnih turističko-izletničkih brodova, kako iz Tivta, tako i iz Risna, Kotora, Herceg Novog, čak i Budve, a koji odavde kreću na krstarenja zalivom Boke Kotorske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik