Šveđani izmislili: Kamioni bez vozača prevoze brodske kontejnere

Bez autora
Jun 15 2019

Samovozeći električni kamion nazvan "Vera" počeo je da se koristi za transport tereta u luci u Geteborgu. "Vera" ima pogonski sistem sa električnim Volvo kamionima FL elektrik i FE elektrik, ali za razliku od njih, nema vozačku kabinu, jer je ovaj kamion-šleper opremljen sistemom za autonomnu vožnju.Najnoviji projekat, koji je sporoveden u delo u okviru luke u Geteborgu, plod je saradnje između kompanije Volvo traks i logističke firme DFDS, a cilj je da se pokaže kako je "Vera" u stanju da služi kao transportno autonomno vozilo sa nultom emisijom na sličnim lokacijama širom sjeta i da je veoma precizno na kraćim rutama.

Šveđani izmislili: Kamioni bez vozača prevoze brodske kontejnereSamovozeći električni kamion nazvan "Vera" počeo je da se koristi za transport tereta u luci u Geteborgu.

Vera" ima pogonski sistem sa električnim Volvo kamionima FL elektrik i FE elektrik, ali za razliku od njih, nema vozačku kabinu, jer je ovaj kamion-šleper opremljen sistemom za autonomnu vožnju.

Najnoviji projekat, koji je sporoveden u delo u okviru luke u Geteborgu, plod je saradnje između kompanije Volvo traks i logističke firme DFDS, a cilj je da se pokaže kako je "Vera" u stanju da služi kao transportno autonomno vozilo sa nultom emisijom na sličnim lokacijama širom sjeta i da je veoma precizno na kraćim rutama, piše CDM.

 U Geteborgu, ovi samovozeći električni kamioni već saobraćaju od logističkog centra do lučkog terminala, prevozeći brodske kontejnere. Kamioni se kreću brzinama do 40 km/h, a njihova vožnja se nadgleda iz kontrolnog tornja.

Ovaj projekat je prvi korak ka primeni samovozećih kamiona na javnim putevima u okviru velikih industrijskih zona, kažu u kompaniji Volvo traks.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik